Sökalternativ

Tignes, Frankrike

Drömmer du om puder, sol, offpist och stora åkytor? Sluta drömma och res till Tignes i Frankrike! Här finns allt du kan önska dig, oavsett hur pass bra åkare du är, vare sig du åker skidor eller snowboard. Offpistmöjligheterna är fantastiska och lättåtkomliga, du kan ofta ta liften och skrå dig fram till åket istället för att gå flera hundra höjdmeter innan du kan åka.

Tignes bildar tillsammans med Val d'Isere skidområdet l'Espace Killy som är ett av Alpernas allra största skidområden.

Tignes är uppdelat i ett par små orter, alla med omedelbar access till backarna, Le Lac och Val Claret. Le Lac ligger lite lägre ned och Val Claret lite högre upp, på hela 2100 meter. Många tappar bokstavligen andan första dagen eftersom man är på så hög höjd.

Blandad åkning som passar alla

Ladda med ett djupt andetag och ta bergbanan upp mot toppen av berget. Byt till kabinbana och snart är du uppe på toppen av glaciären La Grande Motte på hela 3 460 meter. Det är fantastisk skidåkning ovanpå glaciären med vy över bergskedjan. Detta är en av höjdpunkterna under ditt besök i l'Espace Killy och tål att upprepas flera gånger under vistelsen.

Vill du lära dig mer om offpiståkning?

I Tignes finns goda möjligheter till detta. Ta liften upp till området SPOT och få hjälp av de duktiga instruktörerna. Området är tillägnat offpiståkare och är ett slags träningsområde för offpiståkning. Om du behöver hjälp med lavinträning, till exempel hur du hanterar din sond och transceiver, finns det utbildad personal att fråga om råd.

Söker du en aktiv semester?

Efter dagens slut finns det oändliga möjligheter till vidare aktiviteter. Kanske lite afterski i backen? Avsluta med lite massage, bastu eller ett besök på badhuset Le Lagon (fri entre dessutom om ni har köpt ett två dagars skipass)? Vill du förgylla din vistelse med utomhusaktiviteter finns det allt från hundsläde till helikopterlyft, från bilbana på is till isklättring, paragliding och ridning. Eller varför inte prova på att tolka på skidor efter en häst? I Tignes Le Lac finns även isdykning för den våghalsade.

Afterski i Tignes

Afterskin i Tignes är lugn, lite för lugn. Ett par ställen är värda ett besök: "Crowded House", "Couloir" och "Veronica's". Vissa kvällar, särskilt fredag och lördag, spelas livemusik.

Res till Tignes

För mer info om hur ni tar er till Tignes eller var ni ska bo, läs mer på sidan om grannskidorten Val d'Isere

Skidområden Tignes är del av

Tignes ingår i skidområdet L'espace Killy tillsammans med 1 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Tignes

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Tignes här

Skidskola i Tignes

Om ni är ute efter att boka skidskola i Tignes kan vi genom CheckYeti erbjuda 26 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Tignes här

Hotell & boende i Tignes

Hos oss hittar ni totalt 1140 hotell, lägenheter och stugor/hus i Tignes.
553 boendealternativ
Pris/natt från: 391 kr
19 boendealternativ
Pris/natt från: 460 kr
289 boendealternativ
Pris/natt från: 391 kr
157 boendealternativ
Pris/natt från: 505 kr
112 boendealternativ
Pris/natt från: 706 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 721 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Tignes