Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Le Corbier, Frankrike

Le Corbier är en skidort i Alperna i Frankrike, och om ni söker information om Le Corbier för att planera en skidresa hit hittar ni det mesta ni behöver veta här. Säsongen för skidåkning i Le Corbier är vanligtvis från mitten av december till mitten av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 280 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Le Corbier. 60% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 80% av liftarna går.

I Le Corbier hittar ni 68 liftar med en liftkapacitet på 96882 personer/timme. Det finns 310 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 71 kilometer blåa pister, 217 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 21 kilometer svarta pister. Då Le Corbier tillhör skidområdet Les Sybelles - Le Corbier/La Toussuire/Les Bottières/St Colomban des Villards/St Sorlin/St Jean d?Arves har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2620 meter, vilket ger en fallhöjd på 1520 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 5 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Le Corbier. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Le Corbier.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Le Corbier 32 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Le Corbier

För er som vill flyga ner till Le Corbier så är det flygplatsen Aix Les Bains, Chambery som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Le Corbier är 54 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Grenoble Saint Geoirs, Lyon (75 kilometers avstånd), samt St Exupéry, Lyon (107 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Le Corbier

Inte långt från Le Corbier ligger skidorten La Toussuire, avståndet är endast 2 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Saint-Sorlin d'Arves (4 kilometer) och Albiez-Montrond (6 kilometer).

Skidområden Le Corbier är del av

Le Corbier ingår i skidområdet Les Sybelles tillsammans med 2 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Le Corbier

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Le Corbier. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Le Corbier här

Hotell & boende i Le Corbier

Hos oss hittar ni totalt 562 hotell, lägenheter och stugor/hus i Le Corbier.
362 boendealternativ
Pris/natt från: 307 kr
23 boendealternativ
Pris/natt från: 549 kr
116 boendealternativ
Pris/natt från: 321 kr
50 boendealternativ
Pris/natt från: 346 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 297 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 2248 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Le Corbier

Sunweb
SnowTrex