Sökalternativ

Alpe d'Huez, Frankrike

Vill du vara säker på att få mycket bra skidåkning och dessutom njuta av den i strålande solsken är det skidsemester i Alpe d’Huez du ska boka.

Denna skidort är belägen i bergsområdet Grandes Rousses Massif i Alperna på en höjd av 1 860 meter över havet. Eftersom Alpe d’Huez ligger i söderläge har byn många soltimmar. 300 soldagar om året faktiskt! Alltså kan du vara rätt säker på att få både sol och snö på skidsemestern då snökanonerna ser till att det alltid finns snö i pisterna.

Skidåkning i Alpe d’Huez

Förutom att man får ett brunare ansikte efter att ha spenderat sin skidsemester i Alpe d’Huez, får man även med sig en underbar känsla av perfekt åkning. Alpe d’Huez ligger i ett bergsområde i Alperna där flera andra skidorter också ligger.

Bergen i detta område gör det till ett perfekt skidområde. I Alpe d’Huez finner man 81 liftar som tar en upp till de 133 pister man har att välja mellan. Allt som allt kan man njuta av hela 250 kilometer åkning. De flesta nedfarterna är lätta till medelsvåra, men man kan även hitta riktigt svåra pister som stupar, mer eller mindre, rakt ner.

I Alpe d’Huez finns den längsta nedfarten i världen. Den är hela 16 kilometer lång och kallas för Sarenne.

Aktiviteter i Alpe d’Huez

När man är på skidsemester i Alpe d’Huez finns det även andra aktiviteter att ägna sig åt. Att till exempel åka hundsläde är en annorlunda och spännande upplevelse som alla uppskattar. Man kan också välja att bli dragen av en häst medan man står på skidor.

Att köra Skidoo, en typ av snöskoter, är också en spännande upplevelse att prova på i Alpe d’Huez. Ni kan även besöka en isgrotta där isskulptörer varje år skapar nya konstverk.
I Alpe d’Huez finns det även flera möjligheter att hålla sig i form med olika fitnessaktiviteter och man finner också avslappnande behandlingar på de olika spaanläggningarna som finns i byn.

Efter skidåkning och restaurangbesök kanske man känner för att roa sig natten lång, vilket inte är svårt i Alpe d’Huez. I centrum, även kallat Quartier des Jeux, finner du både after-ski, restauranger och barer som är öppna natten lång.

Alltså kan du få både superb skidåkning och ett spännande nattliv om man väljer att spendera sin skidsemester i Alpe d’Huez.

Resa till Alpe d’Huez

Alpe d’Huez ligger endast en timme från Grenoble och cirka fem timmar från Paris. Alltså är det inte helt omöjligt att ta sig hit. Att hitta direktflyg till de närliggande städerna Grenoble och Chambéry är inte det lättaste, men man kan enkelt ta sig till två andra större städer, nämligen Lyon i Frankrike och Genève i Schweiz. Därifrån kan man sedan ta buss direkt till Alpe d’Huez.

På vinterhalvåret flyger en del flygbolag direkt till Grenoble och Chambéry från större städer som Stockholm och Köpenhamn.

Få en perfekt skidsemester i Alpe d’Huez med både snö och sol!

Hyr utrustning i Alpe d'Huez

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Alpe d'Huez. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Alpe d'Huez här

Hotell & boende i Alpe d'Huez

Hos oss hittar ni totalt 389 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alpe d'Huez.
231 boendealternativ
Pris/natt från: 318 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 429 kr
70 boendealternativ
Pris/natt från: 501 kr
39 boendealternativ
Pris/natt från: 442 kr
37 boendealternativ
Pris/natt från: 821 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 1199 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Alpe d'Huez