Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Alpe d'Huez, Frankrike

Vill du vara säker på att få mycket bra skidåkning och dessutom njuta av den i strålande solsken är det skidsemester i Alpe d’Huez du ska boka.

Denna skidort är belägen i bergsområdet Grandes Rousses Massif i Alperna på en höjd av 1 860 meter över havet. Eftersom Alpe d’Huez ligger i söderläge har byn många soltimmar. 300 soldagar om året faktiskt! Alltså kan du vara rätt säker på att få både sol och snö på skidsemestern då snökanonerna ser till att det alltid finns snö i pisterna.

Skidåkning i Alpe d’Huez

Förutom att man får ett brunare ansikte efter att ha spenderat sin skidsemester i Alpe d’Huez, får man även med sig en underbar känsla av perfekt åkning. Alpe d’Huez ligger i ett bergsområde i Alperna där flera andra skidorter också ligger.

Bergen i detta område gör det till ett perfekt skidområde. I Alpe d’Huez finner man 81 liftar som tar en upp till de 133 pister man har att välja mellan. Allt som allt kan man njuta av hela 250 kilometer åkning. De flesta nedfarterna är lätta till medelsvåra, men man kan även hitta riktigt svåra pister som stupar, mer eller mindre, rakt ner.

I Alpe d’Huez finns den längsta nedfarten i världen. Den är hela 16 kilometer lång och kallas för Sarenne.

Aktiviteter i Alpe d’Huez

När man är på skidsemester i Alpe d’Huez finns det även andra aktiviteter att ägna sig åt. Att till exempel åka hundsläde är en annorlunda och spännande upplevelse som alla uppskattar. Man kan också välja att bli dragen av en häst medan man står på skidor.

Att köra Skidoo, en typ av snöskoter, är också en spännande upplevelse att prova på i Alpe d’Huez. Ni kan även besöka en isgrotta där isskulptörer varje år skapar nya konstverk.
I Alpe d’Huez finns det även flera möjligheter att hålla sig i form med olika fitnessaktiviteter och man finner också avslappnande behandlingar på de olika spaanläggningarna som finns i byn.

Efter skidåkning och restaurangbesök kanske man känner för att roa sig natten lång, vilket inte är svårt i Alpe d’Huez. I centrum, även kallat Quartier des Jeux, finner du både after-ski, restauranger och barer som är öppna natten lång.

Alltså kan du få både superb skidåkning och ett spännande nattliv om man väljer att spendera sin skidsemester i Alpe d’Huez.

Resa till Alpe d’Huez

Alpe d’Huez ligger endast en timme från Grenoble och cirka fem timmar från Paris. Alltså är det inte helt omöjligt att ta sig hit. Att hitta direktflyg till de närliggande städerna Grenoble och Chambéry är inte det lättaste, men man kan enkelt ta sig till två andra större städer, nämligen Lyon i Frankrike och Genève i Schweiz. Därifrån kan man sedan ta buss direkt till Alpe d’Huez.

På vinterhalvåret flyger en del flygbolag direkt till Grenoble och Chambéry från större städer som Stockholm och Köpenhamn.

Få en perfekt skidsemester i Alpe d’Huez med både snö och sol!

Byar i närheten av Alpe d'Huez

Om ni planerar en att resa till Alpe d'Huez kan ni även bo i någon av dessa byar som alla har tillgång till skidsystemet i Alpe d'Huez:

Hyr skidutrustning i Alpe d'Huez

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Alpe d'Huez. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Alpe d'Huez här

Skidskola i Alpe d'Huez

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 18 olika klasser och instruktörer i Alpe d'Huez som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Alpe d'Huez här

Hotell & boende i Alpe d'Huez

Hos oss hittar ni totalt 294 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alpe d'Huez.
237 boenden
Pris/natt från: 640 kr
5 boenden
Pris/natt från: 547 kr
19 boenden
Pris/natt från: 1257 kr
18 boenden
Pris/natt från: 731 kr
11 boenden
Pris/natt från: 1330 kr
4 boenden
Pris/natt från: 1292 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Alpe d'Huez

Nortlander
Sunweb
SnowTrex