Sökalternativ

La Grave, Frankrike

La Grave, Frankrike, meckat för alla offpiståkare. Ett av världens mest kända och okända skidresmål. Hit vallfärdar offpistfantaster från hela världen för att uppleva spänning och pumpande adrenalin. Ingenting för nybörjare med andra ord.

I La Grave finns ett berg och en lift. Berget heter La Meije. Liften tar dig till toppen av berget, på 3 550 meters höjd. Om du sedan tänkt åka ner i en pist så har du kommit fel, för här finns inga pister. Det finns två primära nerfartsområden: till höger om toppstationen hittar du Les Vallons de La Meije och åker du till vänster finner du The Chancel Route. Det som finns är orörd terräng, puder och även en del faror som kan göra din skidresa lite extra spännande. Fallhöjden är hela 2 150 meter!

Glaciäråkning och spänning

Hit reser du för att åka med bergsguide, om du vill komma hem säkert igen. En stor del av skidområdet ligger på glaciär och det oväntade kan inträffa. Området är heller inte lavinkontrollerat, så det gäller att du och ditt sällskap har vana, kontroll och rätt utrustning.

Boende i La Grave

Det finns en del trevliga ställen att bo på. Numera har La Grave blivit mer känt och det har också inneburit att många nya hotell har byggts. Mitt i byn tronar det anrika hotellet "Residence des Alpes" från 1898. Vill du bo lyxigt bor du här.

Vill du bo trevligt men på bättre prisnivå måste du prova på Skiers Lodge, ägt av ett par svenska bergsguider. Här kan du även boka guider och guidade offpiståk.
Allt om Skiers Lodge i La Grave

Resa till La Grave

La Grave ligger mitt i de franska alperna. Närmaste flygplatser är Grenoble (ca 8 mil / 1 h 45 min), Lyon (ca 2 timmar) eller Genève (ca 3 timmar). Res vidare med buss.

Hyr skidutrustning i La Grave

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i La Grave. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i La Grave här

Hotell & boende i La Grave

Hos oss hittar ni totalt 55 hotell, lägenheter och stugor/hus i La Grave.
48 boendealternativ
Pris/natt från: 261 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 695 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till La Grave