Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Abondance är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Abondance sträcker sig i regel från mitten av december till slutet av april.

I Abondance hittar ni 165 liftar med en liftkapacitet på 250776 personer/timme. Det finns 580 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 310 kilometer blåa pister, 210 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 60 kilometer svarta pister. Då Abondance tillhör skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2254 meter, vilket ger en fallhöjd på 1269 meter.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Abondance. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 600 kilometer spår för längskidåkning. Om ni vill ta det lite lugnare en dag och få en skön vinterupplevelse kan ni ger ut och vandra, i Abondance finns nämligen preparerade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Abondance

Snabbaste sättet att ta sig till Abondance är normalt sett med flyg, om man nu inte bor alldeles i närheten. Flygplatsen Geneva International Airport, Genève ligger endast 47 kilometer från Abondance, vilket är en fördel då transferalternativen är många och restiden blir kort. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Belp, Bern (92 kilometers avstånd), samt Aix Les Bains, Chambery (97 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Abondance

Inte långt från Abondance ligger skidorten La Chapelle d'Abondance, avståndet är endast 6 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är St Jean d'Aulps (7 kilometer) och Chatel (9 kilometer).

Skidområden Abondance är del av

Abondance ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Restauranger

Det finns 12 restauranger i Abondance och 9 olika typer av kök, varav de mest populära är Franskt, Europeiskt och Bar.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 11 hotell, lägenheter och stugor/hus i Abondance.
9 boenden
Pris/natt från:
2784 kr
Ett boende
Pris/natt från:
1107 kr
Ett boende
Pris/natt från:
Okänt