Sökalternativ

Les Deux Alpes, Frankrike

Vill du åka skidor/snowboard med en fantastisk vy i soldränkta backar i de franska alperna? Ja, då är det till Les Deux Alpes du ska boka din skidresa. Här behöver du dessutom inte oroa dig över att det ska vara brist på snö, då skidområdet ligger på en höjd mellan 1 300-3 600 meter.

Skidorten tillhör Serre Chevalier-bergskedjan som är känd för sin vackra utsikt. Dessutom är Les Deux Alpes den största skidorten i Dauphine-regionen och den näst äldsta i hela Frankrike. Trots sin ålder så är det en skidort som hela tiden tänker framåt och har därmed ett av de mest moderna liftsystemen i Europa. Ett modernt och pålitligt liftsystem är en viktig detalj du bör tänka på när du väljer skidort, då det såklart är jätteviktigt att du känner dig trygg i liften på din skidsemester.

Lyft blicken mot utsikten

I Les Deux Alpes finns många av de enklare pisterna högt upp på berget medan de brantare backarna generellt är lite längre ner. Detta gör att även de mer ovana skidåkarna får åka uppe bland topparna och ta del och njuta utav den fantastiska utsikten. Men om du som nybörjare inte vill åka upp till topparna det första du gör så finns det även lätta backar nere på berget. Så när du står där mitt i backen, glöm inte att lyfta blicken och ta in allt du ser och känn vilken härlig skidresa du är på!

Skidområdet

I Les Deux Alpes kan du glida nerför pister som sammanlagt är 220 km långa. Detta utgör ett område med 75 pister, 55 liftar, 2 snowboardparker, en half-pipe och dessutom ett 25 km långt spår för långfärdsåkare. Det finns alltså något för alla åldrar och nivåer. Så spänn på dig pjäxorna och ge dig ut i pisterna i Les Deux Alpes för att få din bästa skidsemester någonsin.

Andra aktiviteter i Les Deux Alpes

När du känner dig färdig för dagen i backen, så behöver inte dagen ta slut för det. I Les Deux Alpes finns ett bra utbud med afterski, barer, restauranger och disco. Är du däremot ute efter något annat, då ska du ta dig till Les Deux Alpes isgrotta istället. Där det finns gnistrande skulpturer och sagofigurer uthuggna ur isen. Varje år skapas en ny utställning i grottan baserad på årets tema.

Vill du testa något lite annorlunda med fart i ska du absolut förgylla din skidsemester med att prova på tolkning, på engelska ski joering. Tolkning innebär att du dras på skidor efter en häst och är en fantastisk upplevelse att få vara med om. Detta är något som de flesta andra skidresor inte erbjuder, så passa på att prova på tolkning när du är i Les Deux Alpes.

Hyr utrustning i Les Deux Alpes

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Les Deux Alpes här

Hotell & boende i Les Deux Alpes

Hos oss hittar ni totalt 662 hotell, lägenheter och stugor/hus i Les Deux Alpes.
566 boendealternativ
Pris/natt från: 211 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 437 kr
26 boendealternativ
Pris/natt från: 368 kr
44 boendealternativ
Pris/natt från: 398 kr
17 boendealternativ
Pris/natt från: 442 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 723 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Les Deux Alpes