Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Les Contamines, Frankrike

Les Contamines är en skidort i Alperna i Frankrike, och om ni söker information om Les Contamines för att planera en skidresa hit hittar ni det mesta ni behöver veta här. Bästa tiden för att åka skidor i Les Contamines är mitten av december till slutet av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 260 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Les Contamines. 87% av liftarna är igång idag, och 91% av backarna är öppna för allmänheten att åka skidor och snowboard i.

I Les Contamines hittar ni 24 liftar med en liftkapacitet på 35095 personer/timme. Det finns 120 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 40 kilometer blåa pister, 60 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 20 kilometer svarta pister. Högsta pisten finns på 2437 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1273 meter.

För er som gillar att åka i mörker så finns det även möjlighet till nattskidåkning i Les Contamines. Här finns även andra skid- och snowboard aktiviteter förutom pisterna, för de mer vågade (och kanske mer erfarna) åkarna finns här båda funpark och halfpipe-anläggning.

För er som inte är intresserade av skidåkningen utför finns det även 25 kilometer längdskidåkningsspår att tillgå. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Les Contamines

För er som vill flyga ner till Les Contamines så är det flygplatsen Geneva International Airport, Genève som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Les Contamines är 67 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Aix Les Bains, Chambery, som ligger 69 kilometer bort, och Torino International Airport, Turin som har ett avstånd på 100 kilometer till Les Contamines.

Skidorter i närheten av Les Contamines

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 8 kilometer från Les Contamines ligger Saint Gervais. Andra skidorter som ligger nära är Megève (9 kilometer) och Les Houches (9 kilometer).

Hyr skidutrustning i Les Contamines

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Les Contamines här

Skidskola i Les Contamines

Om ni är ute efter att boka skidskola i Les Contamines kan vi genom CheckYeti erbjuda 4 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Les Contamines här

Hotell & boende i Les Contamines

Hos oss hittar ni totalt 154 hotell, lägenheter och stugor/hus i Les Contamines.
138 boendealternativ
Pris/natt från: 455 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 760 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 541 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 1296 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 2384 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 8209 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns