Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Flumet är en skidort i Alperna i Frankrike, och om ni söker information om Flumet för att planera en skidresa hit hittar ni det mesta ni behöver veta här. Skidsäsongen i Flumet sträcker sig i regel från mitten av december till mitten av april.

Flumet har pister på totalt 192 kilometer, varav 132 kilometer är blåa enkla pister, 49 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 11 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 82 liftar, med en totalkapacitet på 96937 personer/timme. Flumet är en del av skidområdet Espace Diamant - Les Saisies/Notre-Dame-de-Bellecombe/Praz sur Arly/Flumet/Crest-Voland, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2069 meter, vilket ger en fallhöjd på 1069 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 7 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Flumet. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 192 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Flumet

För er som vill flyga ner till Flumet så är det flygplatsen Aix Les Bains, Chambery som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Flumet är 53 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Geneva International Airport, Genève (56 kilometers avstånd), samt Grenoble Saint Geoirs, Lyon (105 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Flumet

Inte långt från Flumet ligger skidorten Notre-Dame-de-Bellecombe, avståndet är endast 1 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Crest Voland (3 kilometer) och Praz sur Arly (5 kilometer).

Skidområden Flumet är del av

Flumet ingår i skidområdet Espace Diamant tillsammans med 5 andra skidorter.

Restauranger

Det finns 15 restauranger i Flumet och 8 olika typer av kök, varav de mest populära är Franskt, Bar och Café.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 218 hotell, lägenheter och stugor/hus i Flumet.
156 boenden
Pris/natt från:
536 kr
33 boenden
Pris/natt från:
574 kr
13 boenden
Pris/natt från:
574 kr
10 boenden
Pris/natt från:
605 kr
6 boenden
Pris/natt från:
675 kr

Relaterade länkar