Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Flumet, Frankrike

Flumet är en skidort i Alperna i Frankrike, och om ni söker information om Flumet för att planera en skidresa hit hittar ni det mesta ni behöver veta här. Skidsäsongen i Flumet sträcker sig i regel från mitten av december till mitten av april.

Flumet är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 155 centimeter. Just idag är 78% av liftarna och 67% av backarna öppna.

Flumet har pister på totalt 192 kilometer, varav 132 kilometer är blåa enkla pister, 49 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 11 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 82 liftar, med en totalkapacitet på 96937 personer/timme. Flumet är en del av skidområdet Espace Diamant - Les Saisies/Notre-Dame-de-Bellecombe/Praz sur Arly/Flumet/Crest-Voland, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2069 meter, vilket ger en fallhöjd på 1069 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 7 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Flumet. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 192 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Flumet

För er som vill flyga ner till Flumet så är det flygplatsen Aix Les Bains, Chambery som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Flumet är 53 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Geneva International Airport, Genève (56 kilometers avstånd), samt Grenoble Saint Geoirs, Lyon (105 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Flumet

Inte långt från Flumet ligger skidorten Notre-Dame-de-Bellecombe, avståndet är endast 1 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Crest Voland (3 kilometer) och Praz sur Arly (5 kilometer).

Skidområden Flumet är del av

Flumet ingår i skidområdet Espace Diamant tillsammans med 5 andra skidorter.

Hotell & boende i Flumet

Hos oss hittar ni totalt 467 hotell, lägenheter och stugor/hus i Flumet.
423 boendealternativ
Pris/natt från: 517 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 554 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 554 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 585 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 652 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns