Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bernex, Frankrike

Bernex är en skidort i Alperna i Frankrike, och om ni söker information om Bernex för att planera en skidresa hit hittar ni det mesta ni behöver veta här. Skidsäsongen i Bernex sträcker sig i regel från mitten av december till slutet av mars.

Bernex är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 38 centimeter. Just idag är 58% av liftarna och 52% av backarna öppna.

Bernex har pister på totalt 19 kilometer, varav 8 kilometer är blåa enkla pister, 7 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 4 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 12 liftar, med en totalkapacitet på 12590 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1912 meter, vilket ger en fallhöjd på 912 meter. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 7 kilometer spår för längskidåkning. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Bernex

Flyger man till Geneva International Airport, Genève kommer man riktigt nära Bernex då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 45 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Belp, Bern (88 kilometers avstånd), samt Aix Les Bains, Chambery (101 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Bernex

Inte långt från Bernex ligger skidorten Thollon les Mémises, avståndet är endast 4 kilometer. Ni hittar även skidorterna Abondance på 9 kilometers avstånd och La Chapelle d'Abondance, 11 kilometer från Bernex.

Hyr skidutrustning i Bernex

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Bernex här

Hotell & boende i Bernex

Hos oss hittar ni totalt 121 hotell, lägenheter och stugor/hus i Bernex.
110 boendealternativ
Pris/natt från: 280 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 855 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 596 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: 549 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns