Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Vars, Frankrike

Om ni är ute efter att boka en skidsemester i Alperna är Vars i Frankrike alltid ett alternativ, och här finns den mesta informationen ni behöver för att boka allt för er skidresa hit. Skidsäsongen i Vars sträcker sig i regel från mitten av december till mitten av april.

Vars har pister på totalt 185 kilometer, varav 75 kilometer är blåa enkla pister, 90 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 20 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 35 liftar, med en totalkapacitet på 49640 personer/timme. Många liftar och pister tillhör hela skidområdet Vars/Risoul - La Forêt Blanche som Vars ingår i, men man har tillgång till allt. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2750 meter, vilket ger en fallhöjd på 1100 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 8 kilometer.

Om skidåkningen är viktigare än after-ski eller att vila upp sig kan ni fortsätta att åka skidor även när det blivit mörkt då det finns tillgång till nattskidåkning i Vars. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 45 kilometer spår för längskidåkning.

Flyg till Vars

Vill man flyga till Vars så ligger flygplatsen Torino International Airport, Turin närmast, på ett avstånd av 103 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Nice Cote d'Azur (110 kilometers avstånd), samt Aix Les Bains, Chambery (134 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Vars

Inte långt från Vars ligger skidorten Risoul, avståndet är endast 9 kilometer. Ni hittar även skidorterna Les Orres på 12 kilometers avstånd och Ceillac en Queyras, 13 kilometer från Vars.

Hyr skidutrustning i Vars

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Vars.

Boka skidutrustningen online i Vars här

Hotell & boende i Vars

Hos oss hittar ni totalt 415 hotell, lägenheter och stugor/hus i Vars.
374 boenden
Pris/natt från: 641 kr
10 boenden
Pris/natt från: 620 kr
11 boenden
Pris/natt från: 707 kr
14 boenden
Pris/natt från: 1194 kr
6 boenden
Pris/natt från: 823 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Vars

SnowTrex