Sökalternativ

Val Thorens, Frankrike

Val Thorens är huvudort i Les Trois Vallées, "De tre dalarna", där även byarna Courchevel, La Tania, Méribel, Saint Martin de Belleville och Les Menuires ingår. Skidområdet är gigantiskt, snösäkert och underbart vackert!

Val Thorens är den högsta punkten i området och är även den högst belägna skidorten i Europa. 99 procent av Val Thorens ligger ovanför 2000 meter! Sammantaget är området det största i världen. Behöver vi säga mer?

Enormt skidsystem att utforska

Byn ligger vackert inbäddad bland snötäckta berg och flera glaciärer. Skidsäsongen är lång och sträcker sig ända in i maj. Val Thorens var från början ett eldorado för duktiga åkare, men erbjuder numer något för alla. Om du mot förmodan tröttnar på det sjuttiotal pister som finns i själva Val Thorens, kan du enkelt ta dig till övriga orter inom systemet.

Val Thorens har varit skidort sedan 1946 och har planerats och utvecklats väl genom åren. Totalt finns över 300 pister och 200 liftar på en yta av 600 kilometer!

Orten är trivsamt belägen och du har nära till backarna var du än befinner dig. Från de flesta hotell och lägenheter kan du spänna på dig skidorna direkt utanför dörren. Val Thorens är också en bilfri zon. Obligatorisk parkering sker på en anvisad plats. Det ökar semesterkänslan lite ytterligare och luften du andas känns klar och ren.

Aktiviteter i Val Thorens

Om du behöver vila benen en dag finns det mängder av spännande och roliga aktiviteter. Något som är unikt för Val Thorens är körskolan! Från november till april kan du uppleva bilbanan med en tävlingsbil eller fyrhjuling. Sladda vilt fram på istäckt underlag, testa, öva och pressa dina gränser.

Minst lika spännande är Le Toboggan, en sex kilometer lång bobbana på 700 höjdmeter. Alla över 7 år kan få känna ilningar i maggropen av att susa fram i en verkligt unik pulkabacke! För extra spänning kan man åka på natten.

För den som vill koppla av på mer klassiskt manér finns det en uppsjö av spaalternativ: klassisk massage, ansiktsbehandlingar, hammam och allt annat du kan önska.

Familjeresa till Val Thorens

För barnfamiljen är Val Thorens härligt. Här finns skidskola även för riktiga knattar, från ca ett och ett halvt år. Många barn ser nog även fram mot skiddagens slut, då de kan få besöka sportcentret. Här finns allt för alla i familjen, bland annat klättervägg, bollhav och en inlinesbana.

Flyg till Geneve, Chambéry eller Lyon

Som många andra franska skidorter är det enklast och snabbast att flyga till Genève. Från flygplatsen är det dryga 16 mil och tar cirka tre och en halv timme med buss. Chambéry, 11 mil, eller Lyon, 19 mil, är också möjliga alternativ. Även från dessa flygplatser finns busstransfer. Att hyra bil från flygplatsen går också bra, men efter det att du lastat av bagaget parkeras bilen för resten av veckan.

Vill du kombinera din skidresa med ett storstadsbesök går det att resa med snabbtåg (TGV) från Paris till orten Moûtiers på fyra timmar. Endast fyra mil från Val Thorens.

Skidområden Val Thorens är del av

Val Thorens ingår i skidområdet Les Trois Vallees tillsammans med 6 andra skidorter.

Hyr utrustning i Val Thorens

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Val Thorens här

Hotell & boende i Val Thorens

Hos oss hittar ni totalt 1449 hotell, lägenheter och stugor/hus i Val Thorens.
869 boendealternativ
Pris/natt från: 303 kr
186 boendealternativ
Pris/natt från: 581 kr
244 boendealternativ
Pris/natt från: 463 kr
87 boendealternativ
Pris/natt från: 531 kr
48 boendealternativ
Pris/natt från: 827 kr
15 boendealternativ
Pris/natt från: 1107 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Val Thorens