Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Le Grand Bornand, Frankrike

Den franska skidorten Le Grand Bornand finner du i hjärtat av Aravas-massiven som ligger belägna mellan Geneve och Chamonix. Här får du uppleva en skidsemester i en charmig alpby som har lyckats kombineras med den senaste tekniska utrustningen för att kunna erbjuda det bästa av två världar. Byn har lyckats med att bevara sitt genuina samhälle med hjälp av att rusta upp det och idag kommer många hit för att förälska sig i utsikten både av byn och av de snötäckta Alperna. Här trivs man så fort man har kommit fram och det är väl värt att ta några promenader runt i byn för att suga in det historiska och charmiga samhället.

Staden har satsat hårt på ny utrustning men samtidigt bibehållit sin genuina charm vilket gör att du kan njuta av en modern skidort med alla sina fördelar. Skidområdet sträcker sig från en höjd på 1000 meter till 2100 meter ovanför havet och häremellan kan du satsa på skidåkning, snowboard och utforska nya snöaktiviteter med vänner eller familj.

Optimal skidort för nybörjare

Skidorten är kanske inte direkt känd för att besökas av många professionella alpina idrottare med det finns mycket att utforska för dig som söker lite mindre avancerade pister och backar. Många som reser hit på skidresa är ofta nybörjare och det är en väldigt bra plats att börja lära sig skid- eller snowboardåkning. Ska du på din absolut första skidresa så är Le Grand Bornand verkligen ett bra alternativ.

Men även om du har åkt innan är det mer än väl värt att fortsätta att åka på skidsemester hit. Områden lämpar sig perfekt för unga sällskap som vill ut och roa sig i backarna eller för familjer där alla är på olika svårighetsgrader i sina skidkunskaper. Totalt så bjuder skidorten på 19 liftar och 90 kilometer pist.

Skidorten är också väldigt väl anpassad för de som vill testa på snowboards och bjuder på en stor terräng att öva sina färdigheter på. För att ta sig till Le Grand Bornand flyger du enklast till flygplatsen i Genève eller tar tåget från Annecy om ni befinner er i närheten. I regel börjar skidsäsongen här tidigt i december och avslutas sedan i slutet av april.

Hyr skidutrustning i Le Grand Bornand

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Le Grand Bornand här

Skidskola i Le Grand Bornand

Om ni är ute efter att boka skidskola i Le Grand Bornand kan vi genom CheckYeti erbjuda 6 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Le Grand Bornand här

Hotell & boende i Le Grand Bornand

Hos oss hittar ni totalt 230 hotell, lägenheter och stugor/hus i Le Grand Bornand.
116 boenden
Pris/natt från: 683 kr
50 boenden
Pris/natt från: 710 kr
45 boenden
Pris/natt från: 1013 kr
10 boenden
Pris/natt från: 4490 kr
9 boenden
Pris/natt från: 11055 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns