Sökalternativ

Le Grand Bornand, Frankrike

Den franska skidorten Le Grand Bornand finner du i hjärtat av Aravas-massiven som ligger belägna mellan Geneve och Chamonix. Här får du uppleva en skidsemester i en charmig alpby som har lyckats kombineras med den senaste tekniska utrustningen för att kunna erbjuda det bästa av två världar. Byn har lyckats med att bevara sitt genuina samhälle med hjälp av att rusta upp det och idag kommer många hit för att förälska sig i utsikten både av byn och av de snötäckta Alperna. Här trivs man så fort man har kommit fram och det är väl värt att ta några promenader runt i byn för att suga in det historiska och charmiga samhället. Staden har satsat hårt på ny utrustning men samtidigt bibehållit sin genuina charm vilket gör att du kan njuta av en modern skidort med alla sina fördelar. Skidområdet sträcker sig från en höjd på 1000 meter till 2100 meter ovanför havet och häremellan kan du satsa på skidåkning, snowboard och utforska nya snöaktiviteter med vänner eller familj.

Optimal skidort för nybörjare

Skidorten är inte känd för att besökas av många professionella skididrottare med det finns mycket att utforska för dig som söker lite mindre avancerade pister och banor. Många som reser hit på skidresa är ofta nybörjare och det är en väldigt bra början att starta sina äventyr här. Ska du på din absolut första skidresa så är Le Grand Bornand verkligen ett bra alternativ. Men även om du har åkt innan är det mer än väl värt att fortsätta att åka på skidsemester hit. Områden lämpar sig perfekt för unga sällskap som vill ut och roa sig i backarna eller för familjer där alla är på olika svårighetsgrader. Totalt så bjuder skidorten på 19 liftar och 90 kilometer pist. Skidorten är också väldigt väl anpassad för de som vill testa på snowboards och bjuder på en stor terräng att öva sina färdigheter på. För att ta sig till Le Grand Bornand flyger du enklast till flygplatsen i Geneva eller tar tåget hela vägen till Annecy. Skidsäsongen börjar tidigt i december och slutar i slutet av april.

Hyr utrustning i Le Grand Bornand

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Le Grand Bornand här

Hotell & boende i Le Grand Bornand

Hos oss hittar ni totalt 525 hotell, lägenheter och stugor/hus i Le Grand Bornand.
339 boendealternativ
Pris/natt från: 620 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 1223 kr
69 boendealternativ
Pris/natt från: 476 kr
76 boendealternativ
Pris/natt från: 660 kr
29 boendealternativ
Pris/natt från: 1208 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 2956 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns