Sökalternativ

Snödjup 0 cm
Paketresor (3869)
Boende / hotell (205)
Restauranger (78)
Skidorten är stängd

Val d'Isere, Frankrike

Val d'Isere är en av Alpernas mest populära skidorter och är sammanflätat med Tignes och formar tillsammans området l'Espace Killy. Du kan köpa liftkort som gäller i hela området och fritt åka mellan dem. Tänk dock på att börja tidigt på dagen om du vill ta dig från ena änden till den andra - det är enormt stort. På en vecka får du garanterat ligga i om du vill åka i varenda backe. Här finns allt från glaciär- till skogsåkning.

Området har totalt sett över 150 pister och nästan 100 liftar. Släpliftarna är få. Här åker du sittlift, kabinbana eller bergbana. Generellt sett så är liftarna nyare och snabbare i Tignes än i Val d'Isere. Det finns ungefär 25 gröna respektive svarta pister, 61 blå och 46 röda pister. Barnen har egna, oftast inhägnade, områden.

För dig som åker snowboard är Val d'Isere ett riktigt äventyr. Det finns flera stora funparks, några med fullkomligt gigantiska hopp, samt en pist som är en halfpipe. De flacka områdena är få och det är sällan du måste ta av dig brädan och gå.

Det avslappnade Val d’Isere

För den som vill göra annat än enbart åka skidor eller snowboard eller helt enkelt varva ner efter några timmar i backen finns Oxygen - vattensportcentrum - där badmöjligheter finns för hela familjen.

I Val d'Isere finns mycket fina affärer och shoppingmöjligheter. Utomhusbutikerna dominerar med det senaste inom skidmodet, men det finns även många små franska delikatessbutiker, smyckesbutiker och allt du kan tänkas behöva.

Afterski i Val d'Isere

Om du tycker att en av de bästa sakerna med skidresan är att få gå på afterski är Val d'Isere stället för dig. Det är klart mer röj här än i sömnigare grannskidorten Tignes. Du börjar afterskin vid foten av liften Tommeuses. Har du rätt färg på kreditkortet får du komma in i VIP-loungen och korka upp champagnen. Fortsätt nere på stan i en av de många barerna.

Hur planerar jag min resa till Val d'Isere (eller Tignes)?

När du väljer ort är det bra att ha i åtanke vilken typ av semester du och ditt ressällskap primärt vill ha. Den som väljer att bo i Tignes vill ha nära till den bästa åkningen och de mest orörda åken. Man gillar att festa och ha det kul på afterskin men man gillar skidåkning desto mer. Den som väljer att bo i Val d'Isere verkar generellt sett lite mer sugen på festandet och korkar gärna upp en flaska iskall champagne på någon av uteserveringarna i backen framåt eftermiddagen.

I Val d'Isere hittar ni alla typer av boende. Här finns allt från lyxhotell till billiga vandrarhem eller lägenheter med möjlighet att laga maten själva för att spara pengarna till annat eller bara göra skidresan lite billigare.

Boka resa till Val d'Isere

Val d'Isere når du absolut lättast genom att flyga till Genève och byta till transferbuss. Från flygplatsen tar det ungefär tre och en halv timme med buss. Grenoble och Lyon är också möjliga alternativ. Tänk på att boka transfer innan du kommer fram till Frankrike. Väl på plats kan det vara extremt dyrt och du kan även tvingas hyra bil för att ta dig.

Om du vill ta dig billigast hemifrån Sverige går det att boka bussresa med de charterbolag som trafikerar destinationerna. Det brukar gå bra att boka endast bussresa. Förse dig dock med mycket läsmaterial, resan tar ca 32 timmar från Stockholm.

Väljer ni att resa i egen bil kan ni köra ända fram till dörren och det finns ganska gott om parkering. På helger under högsäsong kan det dock vara kö på bergsvägarna upp mot Tignes och Val d'Isere.

Skidområden Val d'Isere är del av

Val d'Isere ingår i skidområdet L'espace Killy tillsammans med 1 andra skidorter.

Hyr utrustning i Val d'Isere

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Val d'Isere? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Val d'Isere.

Boka skidutrustningen online i Val d'Isere här

Hotell & boende i Val d'Isere

Hos oss hittar ni totalt 205 hotell, lägenheter och stugor/hus i Val d'Isere.
136 boendealternativ
Pris/natt från: 421 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
7 boendealternativ
Pris/natt från: 421 kr
24 boendealternativ
Pris/natt från: 474 kr
23 boendealternativ
Pris/natt från: 445 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 1201 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Val d'Isere