Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Alperna

Reseguide till Alperna

Alperna är en bergskedja i centrala Europa. Den sträcker sig från Frankrikes västra delar, in över norra Italien, och sedan in mot Schweiz och Österrike. Även Tyskland, Liechtenstein och Slovenien har landområden inom vad som klassificeras som Alperna.

Till Alperna åker vi på semester året om, om vintern för att åka skidor och snowboard och om sommaren för att vandra, andas frisk alpluft och njuta av den vackra naturen och den goda maten.

Det finns mängder av skidorter i Alperna och de flesta och bästa ligger i Frankrike, Schweiz, Österrike och Italien.

Alperna har mycket högre toppar än vad vi har i Skandinavien/Norden, vilket skapar helt andra förutsättningar för skidåkning. Det finns ett antal toppar på över 4 000 meter och ett stort antal upp till 4 000 meter. I dalgångarna runt bergstopparna ligger pittoreska alpbyar, också dessa på en hög höjd över havet.

Merparten av orterna ligger på minst 1 000 meter ö.h. Detta skapar fantastiska möjligheter för oss skidåkare. När snön börjar falla på höstkanten så ligger den alltid kvar på hög höjd (och på toppen av många berg och glaciärer smälter den aldrig) och snön packas på allt eftersom. Ett snödjup på ett par meter i backarna är inte ovanligt i Alperna.

Vad som också karakteriserar skidåkningen i Alperna är de långa backarna och den höga fallhöjden. Våra nordiska fjäll känns som små kullar i jämförelse. Du kan åka upp med kabinbanan till ett par tusen meters höjd och sedan stå på i flera kilometer innan du är nere i dalen igen. Den första skidresan till Alperna är en otrolig upplevelse och du vill bara åka dit igen, igen och igen.

Några av de populäraste och mest kända skidorterna i Alperna:

Populära skidorter i Frankrike

...fler skidorter i Frankrike hittar ni här

Skidorter i Italien

...fler skidorter i Italien hittar ni här

Skidorter i Schweiz

  • Engelberg - kanske Schweiz kändaste skidort, snösäker med fina offpistmöjligheter
  • Verbier - klassisk och legendarisk schweizisk skidort
  • Davos - kanske är mer välkänd som vacker stad men har även väldigt fin skidåkning att erbjuda
  • Saas-Fee - känd för sin fina skidåkning, favorit bland de riktiga skidfantasterna
  • St. Moritz - anses vara världens äldsta skidort, känd för lyx och flärd (och skidåkning)
...fler skidorter i Schweiz hittar ni här

Skidorter i Österrike

  • Bad Gastein - världens vackraste skidort(?), ligger mitt i en nationalpark
  • St. Anton - superpopulär bland svenskar, känd för bra party och bra skidåkning
  • Zell am See - bedårande vackert vid sjön Zeller See, självklart också skidåkning i världsklass
  • Kitzbühel - känd för sin klassiska störtloppsbana, tävlingarna hålls varje januari
  • Schladming - vald som Österrikes bästa skidort, växar ständigt i popularitet
...fler skidorter i Österrike hittar ni här