Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Solsäkra din skidsemester NU!

Vilka skidorter har flest soltimmar i Alperna? Här hittar du tips om din perfekta skidresa på Alpernas solsida:

Serre Chevalier i Franska Sydalperna tillhör ett av Alpernas mest populära resmål. Helt enkelt för att Serre Chevalier bjuder på allt från svarta, röda och blå nedfarter, rassliga släpliftar till härlig lättillgänglig offpist. Det är en av Frankrikes äldsta och mest solsäkra skidorter som lockar med fantastisk skidåkning, charm och ett riktigt bra center med bio, utomhusbassäng och en härlig solterrass. Med 300 soldagar om året är solbrännan i Serre Chevalier inget undantag.

Ett annat solsäkert skidparadis är Andorra! 300 solsäkra dagar per år tillsammans med ett sammanhängande pistsystem på 220 kilometer är en kombination som har blivit en stor succé. Att åka på skidsemester till det lilla landet i Pyrenéerna är de senaste årens stora trend och det är ett fantastiskt resmål, det slår ut de flesta destinationerna i Alperna.

Österrikiska Bad Kleinkirchheim är ett riktigt familjeskidparadis på Alpernas solsida. Den lilla orten i regionen Kärnten i södra Österrike står för varierad skidåkning, gemytlig atmosfär och trevliga stugor. Regionen är ovanligt solsäkert, så kom ihåg att packa med dig din solskyddskräm - faktor 30!

Solsäkrast i Alperna är dock St. Anton i Österrike med 4,17 soltimmar per dag. Det visar en jämförelse som skidresearrangören Alpresor gjorde i 2012. På andra plats kommer franska Chamonix med 4,03 soltimmar per dag och på tredje plats hamnar österrikiska Bad Gastein med 4 timmar.

Så här ser Alpernas soltopplista ut

  1. St. Anton, Österrike. 4,17 soltimmar/dag
  2. Chamonix, Frankrike. 4,03 soltimmar/dag
  3. Bad Gastein, Österrike. 4,00 soltimmar/dag
  4. Cortina, Italien. 4,00 soltimmar/dag
  5. Val Gardena, Italien. 4,00 soltimmar/dag
  6. Sölden, Österrike. 3,90 soltimmar/dag
  7. Mayrhofen, Österrike. 3,88 soltimmar/dag
  8. Verbier, Schweiz. 3,77 soltimmar/dag
  9. Morzine, Frankrike. 3,66 soltimmar/dag
  10. Zermatt, Schweiz. 3,59 soltimmar/dag