Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Åk skidor året runt på Alpernas glaciärer

Vår svenska alpinsäsong är ett kort kapitel de flesta år. Många skidfrälsta känner nog sig lite ledsna på vårkanten när snötäcket definitivt är på upphällningen. Riksgränsen och Dundrets alpin-anläggning i Gällivare, båda norr om polcirkeln, kan under gynnsamma väderförhållanden funka ända in i juni. Därefter är det skidresor till Alpernas glaciärer som gäller.

1. Sölden-Ötztal

Sölden i västra Österrike är känt för sitt fina väder. Soldagar är många, under årets alla månader. Under sommarmånaderna kan värme dra iväg ordentligt. Skidresor till Sölden har blivit mycket populära. En bidragande orsak är att man kan njuta av glaciärskidåkning året om. Tiefenbach och Rettenbach, de två syskonglaciärerna i Sölden, förenas genom en osannolikt lång skidtunnel som saknar motstycke i Europa.

2. Chamonix/Vallée Blanche

Mytomspunna superglaciären Vallée Blanche är något av en helig graal i offpist-kretsar. Precis vid toppen av bergsstationen Aiguille de Midi, högt ovanför Chamonix. Världens mest ultimata offpist-upplevelse enligt de flesta som provat det 20 kilometer långa glaciär-åket.

3. Val Thorens

Val Thorens har en given plats i glaciärtoppen. I bildlig såväl som bokstavlig mening. Till att börja med är Val Thorens Europas högst belägna skidort. Hela sju av bergstoppar ovanför Val Thorens når höjder över 3 000 meters-strecket. De sex storslagna glaciärerna med offpiståknings-möjligheter årets alla månader gör inte saken sämre

4. La Plagnes/Les Arcs

Mångsidiga Les Arcs i franska Paradaskiregionen har något för alla. Nybörjare och riktigt erfarna trivs lika väl. Skidåkningen är nämligen fantastisk överallt. Den som vill uppleva något utöver det vanliga på skidresan måste bara besöka angränsade La Plagne. De två glaciärerna som finns här erbjuder offpist-åkning under årets alla månader.

5. Tignes

Ännu en fransk glaciärpärla där skidsäsongen aldrig tar slut. På Tignes intagande glaciär Grande Motte åker du skidor hela sommaren. Bara den imponerande fallhöjden som på sina håll når 3 500 meter motiverar ett besök. På vinter faller pudersnö som sällan skådas utanför Japan.

6. Alpe d'Huez

Alpe d'Huez är en stark symbol för tuffa sporter i Frankrike. Om vintrar kryllar orten av skickliga utförsåkare, många är tvättäkta proffs. Pic Blanc-glaciären med sina 3 000 meter över havet drar offpist-älskare från hela världen. En av världens längsta nedfarter, Sarene-backen, är ett självklart dragplåster. Från toppen till mål hinner man avverka 17 kilometer. Ett givet alternativ för alla med smak för skidresor av det spektakulära slaget

7. Arabba

Arabba är en av södra Alpernas riktiga pärlor och en av Italiens främsta skidorter. Tidigare har utbudet av skidresor hit varit skralt, men på senare tid har flera resebyråer valt att satsa på Arabba. Orten är del av Dolomiti Superski med tillgång till över 500 liftar och 1 200 kilometer pist. Här finns också en glaciär som möjliggör skidåkning året om.

8. Engelberg

Engelberg, beläget "ett stenkast" från Zürich har länge varit ett populärt resmål bland offpiståkare. Skidresor hit är ett säkert kort. Skidområdet är varierat med ett stort antal enklare pister och brutala svarta branter. Vid skidanläggningens topp, 3 000 meters höjd, finns en glaciär som går att nå smidigt och enkelt via det vanliga liftsystemet.