Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Topp 11 bästa skidorterna i Nordamerika

Nedan hittar ni våra 11 största favoriter i Nordamerika just nu.

1. Jackson Hole

Jackson Hole, Wyoming, USA är inte speciell på grund av linbanan, som tar dig 1 220 meter upp över havet i hastigheter runt 110 km/h. Inte heller är det det imponerande, genomsnittliga snöfallet på över 1 100 cm. Nej, det är terrängen: Långa, branta bergskorridorer, härliga öppna ytor och fantastisk åkning bland träden. Precis vad skidåkning handlar om!

2. Aspen

Aspen, Colorado, USA har i många år varit en ikon bland skidorter i Nordamerika och har oftast hamnat i topp när skidorter rankats och nämns ofta i filmer då "rika människor har åkt iväg på skidsemester". Aspen gör dig heller inte besviken: Med fyra olika bergsmassiv att välja mellan, nedfarter på 1 000 höjdmeter och en stad som erbjuder det mesta mellan sushi och blodiga stekar, är och förblir Aspen en institution bland skidåkare världen över.

3. Squaw Valley

Det sägs att Squaw Valley, Kalifornien, USA har världens bästa snö: Antal soltimmar, nedfarternas lutning och granitklipporna gör att snökvalitén ligger på topp. Lägg till detta 42 liftar och över 32 kvadratkilometer yta att åka på, då får du nummer tre på listan över bästa skidorterna i USA.

4. Snowbird

Var femte dag ligger ett femton centimeter tjockt lager pudersnö över Snowbird, Utah, USA. Med andra ord kan du ta ett plan i Chicago på morgonen, landa på flygplatsen i Salt Lake City tre timmar senare och innan lunch stå på ett par skidor och blicka ut över denna pudersnö. Så lättillgängligt är Snowbird!

5. Alyeska Resort

Om Snowbird är lättillgängligt, är Alyeska, Alaska, USA dess raka motsats. Byar utan tillfartsvägar, en stillhet som bara Alaska kan erbjuda, och upp till 1,5 m snö. Det är ingen slump att många skidfilmer spelas in just i Alyeska Resort.

6. Revelstoke

I sydöstra British Columbia, Kanada ligger Revelstoke. Skidorten erbjuder några av de vildaste pisterna och längsta backarna i kombination med en småstadskänsla som får din storstadspuls att lugna ned sig. I alla fall till dess du står på toppen av Mount MacKenzie.

7. Breckenridge

I år läggs en femte bergstopp till Breckenridges, Colorado, USA redan breda utbud av nedfarter. Skidorten erbjuder något för de flesta: Allt från Peak 8 för den gröne nybörjaren till Peak 10 för personer med aktiv dödslängtan. Långa backar, lagom antal besökare och hjälpsam personal i backarna gör att Breckenridge fungerar fint även för familjer.

8. Vail

Det finns de som menar att Vail i Colorado, USA är tronarvinge till Aspen. Om detta är sant eller ej, låter vi vara osagt. Men vi vet dock med säkerhet att det är stort och välbesökt: En genomsnittlig helg får du räkna med att åka skidor tillsammans med halva Denver.

9. Mammoth Mountain

Även om snömängden vid Mammoth Mountain, Kalifornien, USA kan vara sparsam har moder natur ordnat det så praktiskt, att två tredjedelar av Mammoth Mountains terräng ligger mot nord. Detta gör att när andra skidorter förvandlas till sorbet, är snön på Mammoth Mountain fortfarande kall och torr.

10. Kicking Horse

Om Vail är överbefolkat, så är Kicking Horse, British Colombia, Kanada närmast avbefolkat. Söker du känslan av outforskad vildmark, är Kicking Horse stället för dina skidor. Ta dig till den gamla OS-staden Calgary och fortsätt västerut 300 kilometer så får du garanterat njuta av pisten i avskildhet.

11. Whistler

Märkligt nog handlar ofta den första kommentaren gällande Whistler, British Columbia, Kanada om dess gondollift. Lider du av svindel bör du undvika denna: Ståendes på ett golv av glas, och 500 meter över marken åker du de 4,3 kilometrarna från Whistler till Blackcomb Mountains. Skidåkning? Jodå, en mängd nedfarter finns att tillgå, från lätta till medelsvåra och all du behöver för en skön skidsemester erbjuds i form av mat och shopping.