Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Aspen, Colorado, USA

Aspen brukar man ofta jämföra med det schweiziska St. Moritz. Skidåkning i lyxförpackning. Det må vara sant att man ser fler tanter i pälsmössa, men merparten av besökarna i Aspen åker hit för skid- och brädåkningens skull och stämningen är avslappnad och skön trots antalet rika och kändisar.

Aspen är en av de mest klassiska skidorterna i USA. Det är verkligen en komplett skidort som kan erbjuda dig allt du söker för din semester - och lite till.

Aspen - Ett av fyra områden

Snowmassområdet, där Aspen ingår, är det andra största skidområdet i USA. Det består av fyra områden: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass och Buttermilk. Aspen ligger ovanligt högt över havet jämfört med andra skidorter i Nordamerika. Byn ligger på nästan 2 500 meter över havet och åkhöjden toppar på 3 800 meter.

De olika områdena har sin karaktär och du vill självklart uppleva alla. Du reser enkelt mellan dem med skidbussen.
Snowmass är familjeområdet nummer ett och har många gånger röstats fram som de bästa i USA. Reser du med barn är det bra att boka ett boende i Snowmass village.
Aspen mountain är för de lite tuffare skidåkarna. Här hittar du mängder av röda och svarta pister och vertikala drops. Adrenalinnivån är konstant hög.
Aspen Highlands är lite mer blandat, med en mix av gröna snälla pister och branta svarta. Här finns backar som passar alla, men de som åker lite svårare backar tycker bäst om området.
Buttermilk passar dig som är nybörjare eller reser med barn. Långa, mjuka backar och avsaknad av skibums karaktäriserar området. Det passar också utmärkt för snowboardåkaren som gillar att hoppa och trixa, eftersom det finns flera olika snowparks och halfpipes.

Upplev äkta champagnepuder

I Aspen hittar du den pudersnö som Nordamerika är känt för, "champagnepudret". Snön är torr och fin och lägger sig som en fluffig matta ovanpå pisten när det snöat. Eftersom snön är så torr och har lågt vatteninnehåll så blir det heller inte isigt i pisterna. Den absolut bästa snön brukar finnas i januari och februari, så planera gärna ditt besök till den perioden. Det är helt fantastiskt underlag att åka på, särskilt för den som mest upplevt isiga backar i svenska fjällen. Har du inte blivit skidfrälst tidigare, kommer du att bli det här!

Bo som en kunglighet

Aspen besöks av allt från skibums och barnfamiljer till kungligheter, vilket avspeglas i boendealternativen. Bor gör du i Aspen eller i Snowmass village, lite beroende på var du tror att du kommer att åka mest. Det finns även flera omgivande städer som du enkelt når med hyrbil. Sök och boka ditt boende på internet och se till att vara ute i ganska god tid, eftersom Aspen är otroligt populärt.

Flyg till Denver eller direkt till Aspen

Aspen ligger närmare än vad du tror. Enklast för oss som reser från Sverige är att flyga till Denver och sedan resa vidare med buss eller hyrbil. Transfertiden från flygplatsen i Denver är cirka tre timmar.

Vill du flyga hela vägen fram kan du boka flyg till Aspen County Airport (flygplatskod ASE). På femton minuter är du framme i stan.
Dryga tio mil från Aspen finns även Eagle County Regional Airport (flygplatskod EGE), dit många inrikesflyg i USA går.

Hotell & boende i Aspen

Hos oss hittar ni totalt 337 hotell, lägenheter och stugor/hus i Aspen.
319 boenden
Pris/natt från: 3067 kr
2 boenden
Pris/natt från: 1262 kr
6 boenden
Pris/natt från: 1664 kr
6 boenden
Pris/natt från: 3266 kr
4 boenden
Pris/natt från: 4941 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Aspen

STS Alpresor