Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Kicking Horse

Kicking Horse, British Colombia, Kanada

Är du en van skidåkare och vill åka på skidsemester till ett ställe med många utmaningar är Kicking Horse i British Columbia, Kanada, stället för dig. Tidigare kunde man bara nå topparna i Kicking Horse med helikopterlyft, men nuförtiden finns det en gondollift dit.

Trots att skidresor till Kicking Horse är ett paradis för de lite mer vana skidåkarna så finns det även pister som passar de mindre vana skidåkarna här. Bergen har funnits till förfogande länge men själva byn är relativt ny och öppnades så sent som år 2000. Även om byn är så ny har den en mysig gammaldags känsla och vart du än vill ta dig i byn är det bara ett stenkast bort.

Den ultimata skidåkningen

Bli inte lurad av första titten på pistkartan av Kicking Horse. Trots att det inte finns så många liftar och inte är ett enormt område så kommer du inte att bli besviken när du upptäcker berget. Hälften av det som erbjuds syns inte ens på kartan och din skidresa hit kommer att bli den bästa någonsin! Det som däremot är med på kartan är 120 namngivna backar varav en av dem är hela 16 km lång. Det finns flera backar för nybörjare på början av berget och många backar som är medelsvåra att åka i.

Men Kicking Horse är framför allt ett Mecka för de som gillar mer avancerad skidåkning med många utmaningar. På toppen av berget hittar du Kanadas högst belägna restaurang som erbjuder en fantastisk upplevelse med sin utsikt. Så passa på att äta din lunch här och njut av din skidsemester lite extra. Området erbjuder även skidåkning för längdskidåkare och det finns 25 km spår att ta sig fram i.

Den lugna byn

Föredrar du skidresor som är lite lugnare har du definitivt hittat rätt ställe. Till Kicking Horse kommer man inte för att festa och leva rövare, men det finns trots det trevlig afterski med livemusik och en livlig lokalbefolkning. På din skidresa till Kicking Horse finns även lite andra aktiviteter såsom att åka snöskoter, isklättring, åka hundspann, gå på snöskotur eller ta en helikopter upp på berget för att sedan åka skidor ner.

Hitta hit

Åker du från Sverige till Kanada måste du naturligtvis ta dig fram med flygplan. Den närmsta flygplatsen är Calgary International Airport och hit kan du ta dig från alla de stora flygplatserna du når från Sverige, men räkna med att du kommer att få minst en mellanlandning. Från flygplatsen åker du med buss i ca 2,5 timmar.

Andra flygplatser som ligger inom räckhåll är The Canadian Rockies International Airport som även den ligger drygt 2,5 timmar bort från Kicking Horse, men du kan även ta dig till Vancouver International Airport, som finns ca 9 timmar bort eller Kamloops Airport som befinner sig ca 5 timmar bort.

Hotell & boende i Kicking Horse

Hos oss hittar ni totalt 5 hotell, lägenheter och stugor/hus i Kicking Horse.
Ett boende
Pris/natt från: 1892 kr
3 boenden
Pris/natt från: 554 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns