Sökalternativ

Whistler, British Columbia, Kanada

En skidresa till Whistler uppfyller alla dina drömmar om den perfekta skidåkningen i Kanada. Prova något nytt istället för att resa till Alperna i år! Whistler är den kanadensiska motsvarigheten till många av de franska stora skidorterna. Stort område, lättillgänglig offpist och all service du kan önska dig. Allt är perfekt för dig som vill ha en bekväm skidsemester.

Whistler och Blackcomb

Whistler och Blackcomb är de två bergen som skidorten är byggd kring. Whistler är dalen där du bor och där liftsystemet börjar breda ut sig. Blackcomb är lite speciell, då där finns den enda glaciären av sitt slag i Nordamerika som du kan åka skidor på. Den är även öppen under sommarhalvåret, men då är mountainbikeåkarna fler än skidåkarna.

Topparna når kring 2100-2200 meter och är alltså inte så höga som vi är vana vid från de europeiska alperna. Du märker dock ingen större skillnad på höjden här jämfört med i alperna, eftersom du kan åka ovanför trädgränsen här också.

I området finns ungefär 200 nedfarter som du når med 38 liftar. Här åker du både ovan trädgränsen som mitt i den. Den genomsnittliga nederbörden i snö är tio meter per år. Dina chanser till att det snöar är alltså ganska goda. Om du åker snowboard eller twintips är det förstås ett måste att besöka de snowparks som finns. I Whistler finns 2 snowparks och 1 halfpipe och i Blackcomb tre snowparks och en jättepipe. Båda bergen är fina för brädåkare eftersom det finns många liftar som ligger bra till med få flacka partier.

Planera dina åk genom att titta på pistkartan!

Aktiviteter för alla

I äkta nordamerikansk anda säkerställs det att besökarna inte ska ha tråkigt när de tagit av sig pjäxorna. Det finns aktiviteter för barn och vuxna, för äventyrare och för den mer stillsamme. Absolut högst på listan av höjdaraktiviteter står givetvis helikopterlyft. Från ca 1500 kronor kan du få dig ett minne för livet. Djup snö och långa åk ner mot dalen blir något du vill uppleva igen och igen. Givetvis filmar någon när du åker så att du kan få med dig upplevelsen hem. Om du föredrar att helikoptern inte släpper av dig och dina skidor på en bergstopp kan du istället få en vacker flygtur genom dalarna.

Skidskola för barn och vuxna för skidor och snowboard finns givetvis. Om du föredrar längskidåkning finns många fina spår. Vill du hellre få lite draghjälp kan du hyra en skoter. Åk iväg på upptäcktsfärd på egen hand eller följ med en grupp på en organiserad tur.

Snöskovandring, hundsläde eller en slädtur i månsken? Vad du önskar kan du få. I Whistler finns allt och lite till.

Hitta ditt boende i Whistler

I Whistler finns över 115 hotell fördelade på flera områden: Whistler Village, Whistler Upper Village, Whistler Village North, Whistler Creekside samt Whistler Valley. Squamish och Pemberton är orter som också är på möjligt avstånd om du har hyrt bil. Det finns alla nivåer på hotellstandard, från billiga skidåkarrum till lyxiga våningar. Om du ska stanna längre än en vecka kan det vara en god idé att se om du hittar en lägenhet att hyra. Whistler är en levande ort året om, med 10 000 invånare, så det finns en del privata bostäder att hyra.

Flyg till Vancouver

Whistler nås lättast genom att flyga till Vancouver, 115 kilometer från Whistler. Många stora flygbolag flyger hit med en eller två mellanlandningar från Sverige. Från Vancouver reser du vidare till Whistler med flygbuss eller en hyrbil. Vill du ha det riktig lyxigt kan du hyra en limousine som hämtar dig på flygplatsen. Motorvägen från Vancouver har nyligen byggts om, så transfertiden är relativt kort.

Är du ute efter en häftig resa från Vancouver till Whister är tåget ett givet val - The Whistler Mountaineer. Tågresan på tre timmar tar dig på en hisnande vacker färd genom bergiga landskap upp mot Whistler.

En skidresa till Whistler uppfyller alla dina drömmar om den perfekta skidåkningen i Kanada. Prova något nytt istället för att resa till Alperna i år! Whistler är den kanadensiska motsvarigheten till många av de franska stora skidorterna. Stort område, lättillgänglig offpist och all service du kan önska dig. Allt är perfekt för dig som vill ha en bekväm skidsemester.

Hyr utrustning i Whistler

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Whistler.

Boka skidutrustningen online i Whistler här

Hotell & boende i Whistler

Hos oss hittar ni totalt 386 hotell, lägenheter och stugor/hus i Whistler.
193 boendealternativ
Pris/natt från: 654 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
128 boendealternativ
Pris/natt från: 369 kr
47 boendealternativ
Pris/natt från: 849 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 751 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Whistler