Sökalternativ

Vail, Colorado, USA

Om man är ute efter ett riktigt vinteräventyr ska man definitivt bege sig till det stora landet i väst. I USA ligger nämligen orten Vail som kan stoltsera med att vara landets största skidort och ha ett utbud av vinteraktiviteter som inte liknar något annat. Hit åker nästan 2 miljoner människor varje år för att njuta av sin skidsemester.

Skidsystemet nås via tre byar som alla ligger vid Vail Mountain, nämligen Lionshead, Vail Village och Golden Peak. Förutom att detta enorma skid- och liftsystem erbjuder alla möjliga typer av nedfarter, kan man även prova på många andra typer av aktiviteter i snölandskapet. Vail är med andra ord den perfekta destinationen för alla när det gäller skidresor.

Här finns allt!

I Vail kan man verkligen njuta till hundra procent och det finns ingen risk att man blir uttråkad på sin skidsemester. Här finns nämligen allt man kan tänka sig- och lite till. Även om det är skid- och snowboardåkning som ligger i fokus kan även de som inte har utförsåkning som favoritmoment hitta roliga, spännande och givande aktiviteter.

En skidresa i Vail innebär att man har ett gigantiskt utbud när det gäller alternativa aktiviteter. Varför inte prova på att glida ner för en avspärrad och säker backe med hjälp av en stor uppblåsbar badring? Det går undan ska ni veta. Detta kallas för Snow Tubing och uppskattas lika mycket av barn som av vuxna. Man kan också åka ner för backen med en så kallad skidcykel (Ski bike) eller snöskoter för att nämna några tillvägagångssätt.

Att både skidåkaren och snowboardåkaren har ett utbud som heter duga när det gäller backar och snöparker är allmänt känt. Med 31 liftar, 193 pister och 18 kilometer längdskidåkningsspår har man en hel del åkning framför sig. Efter äventyren i backen kan det kanske vara på sin plats att uppleva vad kvällen och natten har att erbjuda när man är på skidsemester i Vail. Här finns nämligen ett brett utbud av restauranger, barer och nattklubbar. Det är med andra ord inte svårt att få tiden att gå på sin skidresa.

Det är värt avståndet

För att ta sig till Vail är det smidigast att flyga till Denver eller till den närmaste flygplatsen Vail/Eagle County Airport (EGE) om man redan befinner sig i USA. Det går nämligen inrikesflyg dit från flera städer i USA. Därifrån tar det endast en halvtimme att ta sig till skidorten, vilket gör att du kan vara uppe i backen på nolltid. Flyger man från Europa är det lättare att hitta flyg till Denver, även om detta brukar innebära en mellanlandning eller två. Från Denver tar det lite mer än två timmar att komma fram till Vail.

När det gäller skidresor till Vail är det helt klart värt den extra tid det tar att komma fram.

Hyr utrustning i Vail

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Vail här

Hotell & boende i Vail

Hos oss hittar ni totalt 520 hotell, lägenheter och stugor/hus i Vail.
405 boendealternativ
Pris/natt från: 1077 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 1111 kr
57 boendealternativ
Pris/natt från: 1589 kr
38 boendealternativ
Pris/natt från: 2458 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 2921 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Vail