Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Tjeckien

Tjeckien är ett spännande alternativ för dig som vill uppleva något nytt och annorlunda på din skidsemester. Rikta blicken österut och du hittar härlig skidåkning, ny kultur och lägre priser. Skidåkningen här sker på lägre höjd än i andra, mer klassiska, alpländer, men du får uppleva mycket annat istället.

Du får ofta otroligt mycket för dina pengar eftersom liftkort, boende, transporter, mat och nöjen generellt sett är betydligt billigare än alperna. Ett dagskort kan kosta från ca 150 kr, beroende på skidort.

I bergskedjan Krkonoše ca 1,5 timme norr om Prag på gränsen till Polen, hittar du flera av de mest populära skidorterna: Špindlerův Mlýn (Svatý Petr), Harrachov, Pec pod Sněžkou och Prkenný Důl. Här hittar du även Tjeckiens högsta berg på 1 600 meter. Špindlerův Mlýn är Tjeckiens mest populära skidort och här hittar du slalombackar, längskidåkningsspår, hotell, pensionat, restauranger och annat du söker på din skidresa. Populariteten gör dock att priserna är förhållandevis höga, ungefär som i Österrike.

Om du söker lägre priser och mindre folk kan du bege dig t ex mot gränsen till Österrike/Tyskland och besöka bergen i Šumava. Bergen är lägre och pisterna kortare, men de passar bra för den som är nybörjare till medelgod åkare samt familjer. Exempel på skidorter är Špičák och Kašperské Hory.

Vill du verkligen upptäcka Tjeckien från den billiga sidan och även få en större kulturell upplevelse kan du besöka Jeseniky, ca fyra timmar med bil från Prag. Näst Krkonoše är detta det mest populära skidområdet, men priserna är lägre och det brukar även finnas mer snö här.

Övrigt som gör att Tjeckien blir ett billigt semesterland är billig öl, mat och boende. Du kan hitta otroligt billigt boende, från någon hundralapp per natt och uppåt för enkelt boende. Det finns både familjeägda pensionat och mindre hotell till stora, lyxiga hotell med många faciliteter, beroende på val av skidort.

Trots allt finns det ett par anledningar till att Tjeckien inte är lika populärt som de stora alpländerna. Följande kan vara bra att ha i åtanke:
  • Bergen ligger på lägre höjd och snötillgången är ofta lite sämre än i alperna
  • Skidområdena är generellt mindre och backarna är mindre branta
  • Hyrutrustning må vara billig men inte alltid så kvalitativ eller i lika gott skick som du normalt hyr, ta gärna med egna skidor
  • Liftarna är inte lika moderna som vi är vana vid och köerna kan vara lite längre. Detta varierar dock kraftigt beroende på destination och säsong.

Karta Tjeckien