Sökalternativ

Zelezna Ruda - Spicak, Tjeckien

En av Tjeckiens mest populära skidorter är Zelezna Ruda. Vackert beläget i västra Tjeckien nära den tyska gränsen. Närmaste flygplatsen heter Prague-Ruzyne Airport och ligger ungefär 120 kilometer bort. För transport från flygplatsen till skidorten är det enklas att hyra bil. Det går även att åka med buss, men ganska glesa turer gör att det inte bli lika smidigt som med bil. Säsongen för skidåkning sträcker sig vanligtvis från början av december till slutet av april. Zelezna Ruda tillhör bergskedjan Sumava, och är en av de största skidresemålen i Europa utanför Alperna.

Olika svårighetsgrader på nedfarter – passar alla

Det finns 17 olika nedfarter. Flest finns det inom det mellansvåra registret. Det finns dock även möjligheter för den absoluta nybörjaren såväl som de erfarne att hitta något som passar. Skulle du föredra att åka på platt mark gå det utmärkt. 100 kilometer spår att åka längdskidor finns i anslutning till skidanläggningen.

Skidåkning för de allra minsta

Det finns flera speciella backar som är utformade för barn. Inte speciellt långa, ganska flacka och utan avstickande vägar. Detta gör att ditt barn inte riskerar att åka vilse, och det går utmärkt att låta dem åka själv i dessa backar. Det finns även ett ”Penguinland” för de allra minsta besökarna, där det alltid händer roliga aktiviteter i en lugn och trygg miljö.

Äta och bo i Zelezna Ruda

Det finns gott om restauranger i området, 52 stycken ligger närbeläget från skidbackarna. Det stora utbudet gör att det oftast är lätt att hitta någonstans att äta, oavsett vad preferenserna är. För dig som tycker om att värma upp kroppen efter en lång dag med vinteraktiviteter, så finns det två spahotell centralt belägna. Det finns även bra möjligheter att hyra lägenhet eller semesterhus i området, under alla säsonger.

Utforska området utanför pisterna

Zelezna Ruda är en utmärkt utgångspunkt för att äventyra i nationalparken Sumava national park. Här kan du vandra eller åka skidor, och till och med pröva på skridskor på någon av de frusna sjöarna inom området. Den närliggande staden Cesky Krumlov erbjuder en mycket rik och omfattande tjeckisk historia, och den har många viktiga monument. Ett stort slott i mitten av staden finns med på UNESCOs lista över världsarv. Helt klart värt ett besök för de som vill upptäcka lite grann utanför slalomåkningens branter.

Hotell & boende i Zelezna Ruda - Spicak

Hos oss hittar ni totalt 112 hotell, lägenheter och stugor/hus i Zelezna Ruda - Spicak.
85 boendealternativ
Pris/natt från: 139 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
22 boendealternativ
Pris/natt från: 183 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 868 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Zelezna Ruda - Spicak