Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Skidåkning i USA och Kanada

När man besökt de svenska fjällen och de europeiska alperna ett antal gånger börjar man snegla sig omkring för att se om det finns något mer att upptäcka. USA och Kanada står på mångas önskelista att besöka och för många är det favoritdestinationer som man återvänder till år efter år. Vad är det som gör en skidresa till USA och Kanada speciell och vad är bra att ha i åtanke när man bokar sin resa och inför själva resan? Vi har samlat ihop en del tips till dig:

Kortare men roligare åk

Topparna på skidorterna i USA och Kanada är lägre än motsvarande i alperna. Detta gäller även själva skidorterna, som inte ligger så högt över havet. Det har dock inte så stor påverkan, eftersom de stora skidorterna är kända för sin goda tillgång på pudersnö.

Eftersom bergen är lite lägre finns det mycket skog och massor av rolig skogsskidåkning. De som designat nedfarterna har verkligen tänkt till för att göra dem så roliga som möjligt. Åken må vara lite kortare än de är i alperna, men pisterna känns mer genomtänkta och är "roligare per åkmeter".

Helikopterskidåkning

Främst i Kanada finns stora möjligheter till spännande helikopterlyft. Från cirka 1500 kronor kan du få ditt livs åk. Om du har köpt säsongskort på skidorten brukar man dessutom få riktigt bra rabatter. I de västra delarna av Kanada, kring Vancouver och Calgary, kan du få uppleva det berömda "champagne powder", torr och lätt snö. Hög höjd och torrare luft än i Europa skapar snö som är av en helt annan kvalitet. Snön kommer yra kring dig som vita moln och ditt leende kommer sitta som fastklistrat hela vägen ner till dalen!

Servicenivå som i en annan värld

Har du tröttnat på surmulna franska kypare? I Kanada och i USA vet man vad service innebär och man utövar det till fullo. Alla är otroligt vänliga och hjälpsamma och du kommer känna dig hjärligt välkommen.

Offpiståkning är ingen lek

I USA och Kanada ser man inte på offpiståkning på samma sätt som i Europa. Att åka överallt på egen risk fungerar inte, du riskerar att bli av med liftkortet, få höga böter eller till och med att hamna i fängelse. Skidorten är rädd att bli stämd om någon skulle bli skadad. Respektera reglerna på skidorten och följ lokala restriktioner.

Vilka skidorter finns det i USA och Kanada?

Några av de mest populära skidorterna är Whistler och Fernie i Kanada och Aspen, Jackson Hole, Steamboat, Alta, Snowbird, Silverton, Mammoth Mountain samt Killington i USA.