Sökalternativ

Killington Mountains, Vermont, USA

De flesta associerar skidåkning i USA med de västra delarna av USA, men i öst finns ett par riktiga pärlor. En av dem är Killington Mountains som ligger ca tre timmar från Boston respektive Montreal och fem timmar från New York. Perfekt skidort om du vill kombinera en härlig skidsemester med kultur eller shopping i storstan. Passa på att besök USA nu när dollarn står lågt! Liftkort, hotell och restaurangbesök känns riktigt billigt!

Stort skidområde med karaktär

Killington är den största och bästa skidorten i området. Det finns över 200 pister och 32 liftar, fördelade över ett stort skidområde. Killington är känt för sin varierande skidterräng, med stora öppna pister från vilka du kan vika av in i skogen. Det finns flera olika snowparks med hopp och rails att upptäcka. Ett antal pister lämnas helt orörda för underhåll och är en slags halv-offpistvariant. Snösäkerheten är hög i snitt över sex meter varje säsong. På sätt och vis liknar Killingtons topografi den vi finner i de svenska fjällen, men med en stor dos amerikansk karaktär.
Pistkarta Killington

En aktiv semester

I Killington finns aktiviteter i mängd för den som orkar efter en lång dag i backen, eller kanske som en vilodag från skid- och snowboardåkningen. Åk på snöskotersafari eller gå på snöskovandring och toppa med en häftig tur i någon av pulkabackarna. I området finns även goda shoppingmöjligheter med allt från söta småbutiker i Vermontanda till outlets och shopping malls i närbelägna Manchester. Här hittar du flera av de stora märkesvarorna till låga priser. Det finns även lyxiga spa att besöka för den som vill skämma bort sig själv. För den som vill se sig omkring på sin semester rekommenderas en hyrbil. Ta en tur i de omgivande småbyerna och upplev äkta amerikansk småstadsidyll.

Traditionella lodger, lyxhotell eller motell

Det är förhållandevis billigt att hitta bra boende i Killington. Det finns många olika möjligheter, från hotell och resorts till privata rum, bed and breakfast och lägenheter. Givetvis kan du även hitta ett traditionellt amerikanskt motell.

Kortare resväg än du tror

Att ta sig till Killington är smidigt och enkelt. Det går att hitta flygbiljetter till Boston från Skandinavien från ca 4 000 kronor. Barn upp till 11 år betalar oftast halva priset. Boka ett par månader i förväg och håll ögonen öppna efter bra kampanjer hos resebyråer och flygbyråer, så blir din skidresa till USA inte dyrare än en resa till alperna. Hyr en bil och kör längs vackra vintervägar i ca tre timmar. Montreal eller New York är också bra utgångspunkter för skidresan.

Hotell & boende i Killington Mountains

Hos oss hittar ni totalt 165 hotell, lägenheter och stugor/hus i Killington Mountains.
154 boendealternativ
Pris/natt från: 691 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 605 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 616 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 683 kr

Vi arrangerar skidresor till Killington Mountains