Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Hört talas om "champagnepuder"? Det är ifrån Steamboat Springs i Colorado, USA som termen härstammar. Det är så berömt och omtalat att snökvaliteten studeras av meteorologer från hela världen. Varför undersöka den när man kan njuta av den? Härligt mjuk snö och inte en isfläck i backarna.

Steamboat är inte så känt bland oss nordbor, men desto kändare bland amerikanare. För bara ett tiotal år sedan var Steamboat en ganska slumrande skidort som besöktes av frälsta puderfantaster. Under nittiotalet började dock orten byggas ut och är i dag USA:s näst största skidort. Hit åker familjer både från USA och från utlandet för att få en amerikansk upplevelse med saloon- och cowboykänsla i kombination med härlig skidåkning.

Puder eller pist?

Steamboat utgör egentligen en bergskedja med sex höga toppar: Mt Werner, Sunshine Peak, Thunderhead Peak, Christie Peak, Storm Peak och Pioneer Ridge, på vilka backarna ligger. Trots att orten är stor känns det inte alltför trångt i varken liftar eller backar. Området är stort, backarna är breda och kapaciteten i liftarna mycket god.

I Steamboat finns 165 pister och 20 liftar. Den längsta pisten är hela 4,8 kilometer! Här finns pister för hela familjen, från gröna barn- och nybörjarbackar till svarta, tuffa pister. Det snöar i snitt tio meter per år i området, vilket är lite mer än de andra skidorterna som ligger i närheten av Denver.
Pistkarta över Steamboat

Det finns även goda möjligheter till att hitta en egen repa utanför backarna. Vid toppen av liften Pony Express tar du sikte på skylten med dödskallen. Backarna ner mot Fish Creek öppnar upp sig och du tappar nästan andan av de vackra vyerna och den mjuka snön.

Familjeresa eller med kompisgänget

Steamboat passar alla typer av besökare och åkare. Om du söker en outforskad plats rekommenderas dock andra skidorter. Steamboat har allt för alla och är ett paradis för barnfamiljen. Cowboyhattar, skidskola, pulkaåkning och mängder av spännande aktiviteter. En stor fördel är att barn under 12 år får gratis liftkort om en vuxen köper liftkort för minst fem dagar.

Boende i Steamboat

Det finns mängder av boendealternativ att välja på. Hotell, lägenheter, motell och bed and breakfast. Sök och boka hotell direkt på skidresa-till.com. Det finns säkert något som passar dig och ditt resesällskap. Tänk på att Steamboat är populärt, särskilt under skollov, och att hotell bör bokas i god tid.

Resa till Steamboat

Steamboat har till och med en egen flygplats: Steamboat/Hayden. Hit går direktflyg från bland annat New York. Det är också bra att flyga till Denver, 27 mil från Steamboat. Härifrån går flygbussar ända fram.

Läs mer om Steamboat

Restauranger

Det finns 126 restauranger i Steamboat och 49 olika typer av kök, varav de mest populära är Amerikanskt, Bar och Pizza.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 413 hotell, lägenheter och stugor/hus i Steamboat.
386 boenden
Pris/natt från:
847 kr
4 boenden
Pris/natt från:
914 kr
17 boenden
Pris/natt från:
1097 kr
6 boenden
Pris/natt från:
1371 kr

Relaterade länkar