Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Alta, Utah, USA

Alta och Snowbird är två mindre kända puderhålor mitt i Utah. Orterna är sedan ett par år sammankopplade och går att ta sig emellan med skidor.

Här åker du skidor och offpist

I Alta är det skidor som gäller och enbart skidor. Det är helt enkelt inte tillåtet att åka snowboard. Det står tydligt på liftkorten: "For skiers. No snowboarders allowed." Men misströsta inte, snowboardåkare är mer än välkomna i Snowbird. Alta säljer heller inte hur många liftkort som helst per dag, för att inte systemet ska bli för fullt. Alta fokuserar på riktigt hög kvalitet för sina gäster och du kommer garanterat vilja återvända gång på gång!

Alta besöker man för att åka offpist och Snowbird för att åka pist. Båda ställena välsignas med stor nederbörd av den mjukast och fluffigaste pudersnö man kan tänka sig. Snittet ligger på nästan 13 meter per år. De snökanoner som finns lär nästan ha rostat igen. För att vara i USA är skidåkningen på hög höjd, i Alta kring 2000 meter.

I Alta finns över 110 pister och flera olika liftar. Många av pisterna är svarta och röda, men det finns även många backar för den som vill ta det lite lugnare. Vill du åka pist är dock ett besök i Snowbird att rekommendera. Det är lite av Utahs Sälen eller Åre med många fina preparerade backar.
Pistkarta över Alta

Boka boende i Alta

Alta är inte speciellt stort och antalet hotell, lägenheter och stugor är begränsat. Boka därför i god tid! Det finns många små mysiga hotell och stugor. Många av dem är stora och passar utmärkt om ni är ett större sällskap. Precis som i Sverige hyr man hela stugan till ett pris, oavsett hur många ni är.

Resa till Alta

Det bästa sättet att resa till Alta är att flyga till Salt Lake City. Transfertiden från flygplatsen är dryga 45 minuter, skönt efter en lång resa. Att hyra en bil på flygplatsen går bra, men just här är faktiskt behovet av bil ganska begränsat, då orterna är rätt små och det är gångavstånd överallt. Det finns en flygbuss från flygplatsen i Salt Lake City.
Allt om bussar till Alta och Snowbird

Hotell & boende i Alta

Hos oss hittar ni totalt 34 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alta.
28 boendealternativ
Pris/natt från: 1758 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 1469 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 4014 kr

Vi arrangerar skidresor till Alta