Sökalternativ

Fernie, British Columbia, Kanada

Fernie ligger i den sydöstra delen av British Columbia i Kanada, cirka 30 mil från Calgary. Fernie är fortfarande en ganska okänd och orörd skidort för oss svenskar, vilket inte är så konstigt eftersom den inte hamnat på den internationella skidkartan förrän under de senaste tio åren.

I slutet av 1990-talet började man bygga ut Fernie och Fernie Alpine Resort grundades. Stora investeringar har gjorts i nya liftar och många pister har byggts. Det har givetvis gjort att ortens karaktär har förändrats, från sömnig idyll för puderfantaster till en skidresort av internationell standard. Med tanke på den ökade tillgängligheten och den underbara åkningen är det dock på det hela taget av godo.

Skidåkning i Fernie

I Fernie finns det backar inom hela registret, från lätta gröna backar till svarta pister. Skogsåkning, offpist , drop och annat spännande i terrängen. Fernie får mycket torr och fluffig snö tack vare sitt geografiska läge.

På det hela taget är Fernie skidorten för dig som är en mer avancerad åkare och helst ägnar hela din semester på berget. Fernie är inte direkt något paradis för dig som vill ägna dig åt annat på semestern än skidåkning.

Även om orten expanderat kraftigt så har inte all infrastruktur kommit på plats. Det finns mycket utomhusaktiviteter, som hundsläde och dylikt, men det är inte den mest inspirerande skidorten för dig som är festsugen.

Boende i Fernie

Det finns mängder av motell och hotell i Fernie att välja bland. Boka i god tid, eftersom Fernie blir allt mer populärt för varje säsong.
Sök hotell i Fernie här

Resa till Fernie

Till Canada är det givetvis flyg som gäller. Boka din flygresa till Calgary.
Boka flyg här

Res vidare med transferbuss, taxi eller hyrbil. Här hittar du allt du behöver veta om transfer till Fernie.

Hotell & boende i Fernie

Hos oss hittar ni totalt 35 hotell, lägenheter och stugor/hus i Fernie.
10 boendealternativ
Pris/natt från: 426 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
16 boendealternativ
Pris/natt från: 687 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 808 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns