Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Fernie, British Columbia, Kanada

Fernie ligger i den sydöstra delen av British Columbia i Kanada, cirka 30 mil från Calgary. Fernie är fortfarande en ganska okänd och orörd skidort för oss svenskar, vilket inte är så konstigt eftersom den inte hamnat på den internationella skidkartan förrän under de senaste tio åren.

I slutet av 1990-talet började man bygga ut Fernie och Fernie Alpine Resort grundades. Stora investeringar har gjorts i nya liftar och många pister har byggts. Det har givetvis gjort att ortens karaktär har förändrats, från sömnig idyll för puderfantaster till en skidresort av internationell standard. Med tanke på den ökade tillgängligheten och den underbara åkningen är det dock på det hela taget av godo.

Skidåkning i Fernie

I Fernie finns det backar inom hela registret, från lätta gröna backar till svarta pister. Skogsåkning, offpist , drop och annat spännande i terrängen. Fernie får mycket torr och fluffig snö tack vare sitt geografiska läge.

På det hela taget är Fernie skidorten för dig som är en mer avancerad åkare och helst ägnar hela din semester på berget. Fernie är inte direkt något paradis för dig som vill ägna dig åt annat på semestern än skidåkning.

Även om orten expanderat kraftigt så har inte all infrastruktur kommit på plats. Det finns mycket utomhusaktiviteter, som hundsläde och dylikt, men det är inte den mest inspirerande skidorten för dig som är festsugen.

Boende i Fernie

Det finns mängder av motell och hotell i Fernie att välja bland. Boka i god tid, eftersom Fernie blir allt mer populärt för varje säsong.
Sök hotell i Fernie här

Resa till Fernie

Till Canada är det givetvis flyg som gäller. Boka din flygresa till Calgary.
Boka flyg här

Res vidare med transferbuss, taxi eller hyrbil. Här hittar du allt du behöver veta om transfer till Fernie.

Hotell & boende i Fernie

Hos oss hittar ni totalt 30 hotell, lägenheter och stugor/hus i Fernie.
14 boendealternativ
Pris/natt från: 469 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 981 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 756 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 889 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns