Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

De 10 mest klassiska och ikoniska skidorterna i världen

Nattbild av St Moritz
St Moritz - en av de mest klassiska skidorterna
Skidåkning har fängslat äventyrares och vinterentusiasters hjärtan i århundraden, och vissa skidorter har blivit tidlösa symboler för alpin charm och förträfflighet i vintersport. Dessa klassiska skidorter har bestått tidens tand och bevarat sin unika karaktär, historiska betydelse och legendariska status i skidvärlden. Från de majestätiska topparna i Alperna till Nordamerikas fantastiska landskap, låt oss ge oss ut på en resa för att utforska de 10 mest klassiska och ikoniska skidorterna som har en slags legendstatus bland skisentusiaster. Observera att denna lista inte är någon rankning av skidorterna.

St. Anton am Arlberg, Österrike

Inbäddat i de tyrolska alperna kallas St. Anton ofta för "alpinskidåknings vagga". Med sitt rika skidarv som går tillbaka till tidigt 1900-tal utstrålar orten en tidlös charm. St. Anton ståtar med utmanande terräng och ett omfattande nätverk av skidbackar, vilket gör det till en fristad för äventyrliga skidåkare. Dessutom bidrar dess livliga afterski-scen, välkomnande tyrolska gästfrihet och klassiska alpina arkitektur till dess tjusning.

Chamonix, Frankrike

Chamonix har en speciell plats i skidhistorien som en av världens första skidorter. Den fick internationell berömmelse när den var värd för de första vinter-OS 1924. Mot den hisnande bakgrunden av Mont Blanc, Europas högsta topp, lockar Chamonix både spänningssökare och bergsentusiaster. Skidortens legendariska offpistterräng, branta nedfarter och imponerande glaciärlandskap fortsätter att locka skidåkare från hela världen.

St. Moritz, Schweiz

Synonymt med lyx och glamour är St. Moritz en skidort med en glimrande historia. Den har varit värd för två olympiska vinterspel och många världsmästerskap i skidåkning, vilket har fått ett rykte som en lekplats för de rika och berömda. St. Moritz ligger i Engadindalen och erbjuder en skidupplevelse i världsklass bland fantastiska alpina vyer, exklusiva butiker och gourmetrestauranger.

Cortina d'Ampezzo, Italien

Inbäddat i hjärtat av Dolomiterna, har Cortina d'Ampezzo en pittoresk miljö som har fångat både skidåkare och filmskapares fantasi. Med sin traditionella alpina charm, vackra skidbackar och charmiga alpatmosfär är Cortina en tidlös skiddestination. Anläggningens framträdande plats på duken, som bakgrund för vinter-OS, och dess utmärkta skidskolor gör den till en favorit bland många skidåkningentusiaster på alla nivåer.

Kitzbühel, Österrike

Kitzbühel är en klassisk österrikisk skidort som utstrålar historia och alpin tjusning, känd för sitt berömda störtlopp i Hahnenkamm. Dess kullerstensgator, medeltida charm och livfulla atmosfär skapar en unik skidupplevelse. Bortom den världsberömda Hahnenkamm erbjuder Kitzbühel ett varierat skidområde och en rik afterski-scen, vilket gör det till en favorit bland både professionella skidåkare och andra besökare.

Zermatt, Schweiz

Inbäddat vid foten av det ikoniska Matterhorn, är Zermatt en magnet för äventyrssökande och naturentusiaster. Anläggningen erbjuder ett omfattande skidområde med pålitliga snöförhållanden under hela säsongen, vilket gör det till ett skidparadis året runt. Zermatt är en bilfri by, har fantastiska vyer över de schweiziska alperna och en autentisk schweizisk gästfrihet som bidrar till dess klassiska charm.

Megève, Frankrike

Megève är en charmig och elegant fransk skidort med en rik historia som går tillbaka till 1920-talet. Dess kullerstensgator, hästdragna vagnar och medeltida kyrka skapar en klassisk alpin atmosfär. Anläggningens snälla backar och pittoreska omgivningar gör den till en idealisk skiddestination för familjer och par som söker en romantisk vintertillflyktsort.

Andermatt, Schweiz

Andermatt är en dold pärla i de schweiziska alperna, känd för sina puder- och offpistmöjligheter. Denna traditionella schweiziska by med klassiska trästugor och smala gator är en återgång till en enklare era. Andermatts orörda naturliga skönhet och lugna backar gör den till en favorit bland skidåkare som söker en mer fridfull och autentisk alpupplevelse.

Jackson Hole, Wyoming, USA

Inbäddat i bergskedjan Teton är Jackson Hole i Wyoming en fristad för skidåkare som söker utmanande terräng och branta vertikaler. Ortens vilda västern-charm, cowboykultur och stora puderfyllda dalar har gjort det till ett ikoniskt resmål för äventyrliga skidåkare från hela världen.

Sun Valley, Idaho, USA

Sun Valley har utmärkelsen att vara en av USA:s första skidorter. Dess historia går tillbaka till 1930-talet när den fångade hjärtan hos Hollywoodstjärnor och skidpionjärer. Anläggningens klassiska arkitektur i "lodgestil", välskötta anläggningar och omfattande nätverk av skidbackar fortsätter att locka skidåkare som söker en blandning av nostalgi och moderna skidbekvämligheter.

Slutligen

Världens mest klassiska och ikoniska skidorter har bestått tidens tand och erbjuder skidåkare och snowboardåkare oförglömliga upplevelser och en inblick i vintersportens historia. Varje destination bär på en unik charm, från den alpina elegansen i St. Moritz till Jackson Holes robusta tilltal. Oavsett om det är Chamonix legendariska sluttningar eller St. Antons glamour fortsätter dessa tidlösa orter att inspirera generationer av vintersportentusiaster och skapar bestående minnen på sluttningarna av världens mest ikoniska berg för skidåkning.