Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Sun Valley

Sun Valley, Idaho, USA

Undangömt i hjärtat av Klippiga bergen, framstår Sun Valley, Idaho, som den ultimata skidorten för de som söker den perfekta skidsemestern. USA:s äldsta skidort är känd för sina exceptionella skidförhållanden, hisnande landskap och ett arv inom vintersport som sträcker sig över generationer.

Ett vinterparadis för alla

Sun Valley vänder sig till skidåkare på alla nivåer, vilket gör det till ett idealiskt resmål för familjer, nybörjare i backarna samt erfarna skidåkare. Skidanläggningen har över 2 000 tunnland åkbar terräng, med noggrant preparerade nedfarter och fina liftsystem som garanterar en smidig och njutbar upplevelse. Sun Valley har erkänt bra skidskolor, perfekt för nybörjare som vill lära sig åka och bygga upp sitt självförtroende i backarna. Samtidigt kan erfarna skid- och snowboardåkare utmana sig själva i många olika typer av pister, allt från lätta backar till spännande svarta pister.

Ett arv snidat i snö

Sun Valley är genomsyrad av historia och har titeln som USA:s första destination för skidsemester. Den blev berömd när den blev en favoritlekplats för Hollywoodstjärnor och europeiska kungligheter under 1930-talet. Sedan dess har skidortens arv har bara växt och lockar vinterentusiaster från hela världen. Besökare kan även utforska Sun Valley Museum of History för att lära sig om skidortens historia, inklusive dess roll i att forma den moderna industrin för skidresor.

Bortom skidbackarna

Medan skid- och snowboardåkning står i centrum, erbjuder Sun Valley en mängd andra aktiviteter för dem som vill uppleva något annat än skidåkning. Njut av en naturskön slädtur genom det snötäckta landskapet, åk skridskor på den ikoniska utomhusrinken Sun Valley Outdoor Ice Rink, eller varva ner med en lugnande spabehandling. Den livliga byn erbjuder mängder av butiker, gallerier och en mångsidig kulinarisk restaurangscen, vilket säkerställer att det aldrig behöver finnas en tråkig stund för någon i resesällskapet.

Oöverträffad lyx och komfort

Sun Valley är synonymt med lyx, och dess boende återspeglar detta rykte. Från den historiska elegansen i Sun Valley Lodge till den moderna komforten på Sun Valley Inn, här finns en rad olika boendealternativ som tillgodoser allas preferenser. Oklanderlig service, mysiga öppna eldstäder och hisnande utsikt över bergen skapar en avkopplande atmosfär att njuta av.

Naturens kanvas

Skidortens omgivningar är ett mästerverk av naturens skapelse. Inbäddat mellan Sawtooth National Recreation Area och Sun Valley Bald Mountain möts besökarna av imponerande vyer vart man än vänder sig. Engagemanget för miljövård är uppenbart då skidorten sömlöst integreras med sin omgivning vilket ger en autentisk och oförstörd vinterupplevelse.

Ett resmål året runt

Medan vintern är årstiden då Sun Valley verkligen lever upp erbjuds det attraktioner som vänder sig till friluftsentusiaster under alla årstider. Våren och sommaren ger möjligheter till vandring, mountainbike och flugfiske, med samma fantastiska landskap som förvandlas till gröna växter och livliga vilda blommor i stället för vit snö. Detsamma gäller hösten, då bergen förvandlas till ett färgglatt paradis.

Så här tar du dig till Sun Valley

Att ta sig till Sun Valley innebär vanligtvis en kombination av flygresa och marktransport då Sun Valley inte har någon egen kommersiell flygplats. Det bästa och vanligaste alternativet är att flyga till Boise Airport (IATA: BOI), som är den största flygplatsen i Idaho. Från Boise Airport är det cirka 2,5-3 timmars transfer till Sun Valley med antingen hyrbil, buss eller shuttle service.

Vanliga frågor och svar om Sun Valley

Läs svaret på 5 vanliga frågor som folk brukar ställa om Sun Valley, bland annat:

Hotell & boende i Sun Valley

Hos oss hittar ni totalt 175 hotell, lägenheter och stugor/hus i Sun Valley.
169 boendealternativ
Pris/natt från: 670 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1296 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 2855 kr