Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Topp 10 skidorter för nybörjare som vill lära sig skidåkning

Spänningen i att glida nerför snötäckta sluttningar, omgivna av hisnande bergslandskap, är en upplevelse som fängslar många. För dem som är ivriga att omfamna skidåkningens värld och ge sig ut på den spännande resan att lära sig behärska denna vintersport är det avgörande att välja rätt destination. I Europa med Alperna, svenska och norska fjällen som har sin varierande terräng och berömda skidorter finns en rad alternativ som gjorda för nybörjare.

Glada nybörjare i backarna
Här presenterar vi 10 kända skidorter som har allt som skidort ska ha att erbjuda, där nybörjare kan känna sig bekväma medan de lär sig att åka skidor eller snowboard utför samtidigt som de mer erfarna skidåkarna i sällskapet också kan njuta av utmanande skidåkning.

1. Val d'Isère, Frankrike

Val d'Isère ligger inbäddat i de franska alperna och är inte bara en lekplats för erfarna skidåkare utan också en perfekt skidort för nybörjare. Med ett skidsystem med omfattande lätta backar erbjuder denna skidort en välkomnande miljö för nybörjare. Den berömda skidskolan École du Ski Français (ESF) garanterar förstklassig undervisning för de som är nya i backarna, men det finns även gott om andra alternativ här också.

2. Zermatt, Schweiz

Med sin fantastiska utsikt över den ikoniska bergstoppen Matterhorn är Zermatt en pittoresk schweizisk skidort som vänder sig till skidåkare på alla nivåer. Nybörjare kan njuta av breda, snälla backar och samtidigt njuta av den vackra utsikten över Alperna. Välrenommerade Swiss Ski School Zermatt erbjuder utmärkta program och lektioner för dem som tar sina första glid på skidor utför.

3. Bansko, Bulgarien

Bansko i Bulgarien är känt för sin prisvärdhet och med dess vackra omgivningar är det en idealisk destination för nybörjare. Skidanläggningen har snälla backar perfekta för lärande, och skidskolor som till exempel Pirin 2000 Ski School and Hire, fokuserar på att ge en vänlig och supportande atmosfär för nybörjare.

4. Mayrhofen, Österrike

Mayrhofen ligger vackert beläget i österrikiska Tyrolen och kombinerar sin charm med utmärkta skidförhållanden för nybörjare. Penken-området erbjuder breda, välpreparerade backar, och Mayrhofens skid- och snowboardskola är känd för sina tålmodiga och erfarna instruktörer.

5. Sierra Nevada, Spanien

För den som vill kombinera skidåkning med garanterad sol (nästan i alla fall) är Sierra Nevada i södra Spanien ett utmärkt val. Anläggningen erbjuder en mängd nybörjarvänliga backar, och nybörjarområdet Borreguiles erbjuder ett säkert utrymme för lärande på någon av de många skidskolorna som skidorten har att erbjuda.

6. Cortina d'Ampezzo, Italien

Italiens Dolomiterna-region är hem för Cortina d'Ampezzo, en fantastisk semesterort som välkomnar nybörjare med öppna armar. Socrepes-området erbjuder lättåkta backar, och till exempel Scuola Sci Cortina fokuserar på att bygga upp förtroende och färdigheter hos nya skidåkare.

7. Garmisch-Partenkirchen, Tyskland

Tyska Garmisch-Partenkirchen ligger inbäddat i de bayerska alperna och är en charmig semesterort med mycket att erbjuda nybörjare och är dessutom väldigt lättillgänglig från München. Området Hausberg har breda backar som lämpar sig för speciellt för nybörjare.

8. Kranjska Gora, Slovenien

Kranjska Gora, som ligger i Julianska Alperna i Slovenien, är en pärla för nybörjare. Podkorens nybörjarområde ger en skonsam introduktion till skidåkning, och de lokala skidskolorna fokuserar på att skapa en positiv inlärningsupplevelse.

9. Åre, Sverige

För er som vill stanna inom landets gränser är Sveriges största skidort erbjuder Åre en välkomnande miljö för nybörjare. Med flera nybörjarområdena, där Åre Björnen är det mest kända och lämpligaste, ger gott om utrymme för lärande.

10. Lech, Österrike

Lech, inbäddat i Arlberg-regionen, är en charmig österrikisk by med utmärkt skidåkning för nybörjare. Nybörjarområdet Oberlech erbjuder ett säkert utrymme för lärande, och här finns många skidskolor som garanterar en stödjande och trevlig upplevelse.

Att ge sig ut på en skidresa är en spännande strävan, och att välja rätt skidort kan göra stor skillnad, särskilt för nybörjare. Dessa 10 skidorter vi nämner här erbjuder inte bara lämpliga backar och fantastiska landskap utan prioriterar också att skapa en positiv och uppmuntrande miljö för dem som tar sina första svängar på snön. Oavsett om det är de snälla backarna i Val d'Isère eller den charmiga atmosfären i Lech, ger dessa skidorter de perfekta förutsättningarna för att lära sig skidåkning och förhoppningsvis bli kär i denna sports spännande värld. Så gör dig redo att skapa oförglömliga minnen på backarna i Europas finaste nybörjarvänliga skidorter.

För alla skidorter ovan kan ni söka och boka skidskola och lektioner här, även på skidorter som vi inte listar här.