Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Åre

Åre, Sverige

Skidorten Åre är det svenska svaret på Europas alper. Åre är vår mesta fjällstad och det händer mycket året om. Skidresor på vintern, mountainbike och äventyrssporter på vår, sommar och höst.

Skidort av internationell klass

Skidresa till Åre är en klassiker som alla måste uppleva. Åreskutan är högsta punkten (1420 m) och från dess topp blickar du ut över fjällvärlden och ner mot Åresjön och Åre by. I Åre hittar du svenska fjällen högsta fallhöjd (890 meter) och Nordens enda kabinbana. Åre är en skidort av internationell klass, vilket även märks på det ökande antalet utlänningar i backarna. Det alpina VM som nyligen gick av stapeln i Åre gjorde orten mer känd än någonsin.

Åreskutan/Björnen/Tegefjäll/Duved

Åre består av flera olika områden för dig som vill åka skidor: Åreskutan, Åre Björnen, Tegefjäll och Duved. Skidområdena är uppdelade i två huvudområden Åreskutan/Björnen och Tegefjäll/Duved, vilket innebär att systemet blir mycket omfattande. Det finns backar för alla, allt från avancerade åkare till nybörjare och medelgoda åkare. Systemet består av hela 103 pister och 40 liftar. Längsta pisten är hela 6,5 kilometer. Det finns även gott om längdskidåkning, både i spår och på fjäll.

Offpiståkning i Åre

För dig som gillar offpiståkning är Årefjällen ett mycket trevligt val som kombinerar det bästa av världar. Du kan bo gott, hitta häftiga offpistrepor och vila benen i kabinbanan de dagar du vill ta det lite lugnt. Röja på nätterna och på afterskin, besöka äventyrsbadet och bastuanläggningen på Holiday Club och må allmänt gott.

Några förslag på offpistområden att besöka:
Tväråvalet - på skutans baksida. Skråa neråt och åt höger när du klivit av toppliften. Ta sikte på den stora stenbumlingen och ge dig ner bakom. Härligt åk, alldeles lagom lutning, på ca 350 meter i fallhöjd.
Skutans baksida - nu måste du ta dig upp till toppen av Åreskutan. Från toppstationen kan du antingen tolka bakom en skoter eller gå uppför backen (inte så svettigt). Från toppmasten finns flera olika alternativa åkvägar. Var observant på lavinrisken innan du ger dig av.
Svartberget - om du är lite mer äventyrlig. Åk bara hit när lavinrisken är låg, för här går det laviner titt som tätt och lutningen är minst sagt god. Åk heller inte hit om du inte är mycket van åkare för det är duktig lutning även om fallhöjden inte är mer än 400 meter.

Aktiviteter

Åre är inte bara för skidåkare. Även den som vill varva backarna med annat blir förtjust i Åre. I byn finns mysiga restauranger, caféer och butiker. Vackra promenadstråk med eller utan snöskor, utflykt med skoter upp på Renfjället och hundspannåkning blir oförglömliga minnen för många. En tur med islandshäst gör att du upplever fjällvärlden i stillhet och snöyra.

Äventyrligt lagda missar förstås inte en skärmflygning från Åreskutan. Segla fram i stillhet som en prick ovanför skidbacken och landa igen på toppen eller nere på sjön, beroende på väder.

För barn och leklystna finns äventyrsbad på Holiday Club. Det finns även en spännande bastuavdelning med ångbastu, isbastu och isvak.

Givetvis finns skidskola för barnen i hela skidsystemet och det anordnas mängder av aktiviteter för barnen.

Boende

I Åre och närområdet finns alla olika typer av boende, från lyxhotell till privatstugor och vandrarhem. Det finns även mängder av stugor, både fristående och i stugbyar, att välja mellan. Det har blivit populärt att köpa fritidshus/lägenhet i Åre, så det finns många möjligheter till att hyra bekväma stugor.
Tips på hur du bokar billig stuga i Åre

Resa till Åre

Det finns mängder av resealternativ till Åre, beroende på var ni bor, hur många ni är och hur ni föredrar att resa.

Bil
Det är ofta praktiskt att ta egen bil, särskilt om du har stor familj med mycket packning. Åre är beläget 63 mil från Stockholm (ca 8 timmar), 89 mil från Göteborg och 112 mil från Malmö. Det är bra vägar, men tänk på att det kan vara dåligt väglag och mycket hårt trafikerat vissa tider på året.

Flyg
Att flyga till Åre går snabbt och smidigt. Nytt för säsongen 2007/08 är flyg som landar på Åresjön! Kan det bli mer perfekt? Om du hittar bättre priser på flyg till Östersund, är det heller inte längre bort än dryga timmen med buss.
Läs mer om flyg till Åre

Buss
Buss till Åre går från flera orter i Sverige. Från Stockholm går t.ex. Årebussen.
Läs mer om buss till Åre

Tåg
Åre har en tågstation belägen mitt i byn, bredvid Holiday Club. Tåg till Åre går från hela landet och det finns specialchartrade festtåg för den som vill ha en riktigt livad semester!
Läs mer om tåg till Åre

Skiduthyrning i Åre

Vill ni hyra skidutrustning i Åre finns det ett flertal uthyrare att välja mellan, billigaste skiduthyrningen hittar ni dock hos Åre Sportshop som ligger bekvämt beläget efter vägen ett par mil innan Åre (riktning från Östersund).

Hotell & boende i Åre

Hos oss hittar ni totalt 55 hotell, lägenheter och stugor/hus i Åre.
52 boenden
Pris/natt från: 668 kr
Ett boende
Pris/natt från: 1200 kr
2 boenden
Pris/natt från: 1490 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Åre

Active Ski Travel