Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bansko, Bulgarien

Bansko är den mest populära skidorten i Bulgarien. Bansko erbjuder långa pister, men har även en väldigt rik och spännande historia. Passar utmärkt för dig som vill lära dig lite om landets historia, samtidigt som du vill njuta av skön skidåkning. Ett brett utbud av restauranger och uteställen betyder att dagen inte behöver sluta bara för att liftarna stänger.

Staden Bansko ligger vid foten av Pirin-bergen, belägna i sydvästra Bulgarien. Att ta sig runt i staden och de närliggande anläggningarna är väldigt smidigt, då Bansko har en välutvecklad infrastruktur. Det finns både hotell och stugor att bo i, som ligger nära anslutna till skidanläggningen. För den som vill bo lite avsides från anläggningen finns det även bostad att hyra i själva Bansko stad.

Hur tar jag mig till Bansko?

Basko är beläget endast 160 km söder om Bulgariens huvudstad Sofia. Det går många flyg till Sofia, så tillgängligheten är stor. För att sedan ta sig vidare till Bansko från Sofia är det enklaste och bekvämaste sättet bil. Det finns möjlighet att boka en transfer i förväg, eller hyra en egen bil. För dig som föredrar att åka buss finns det bra förbindelser mellan Bansko och många av de större städerna. Från Sofia tar de ungefär tre timmar att ta sig till Bansko med buss. Busshållplatsen ligger centralt, och det avgår många turer per dag. Det går även bra att ta sig till Bansko med tåg. Dock så tar det mycket längre tid än att åka med bil eller buss.

Rikt utbud av mat och dryck

Det finns gott om bra ställen att äta på. I Bansko har du tillgång till hundratals barer och traditionella restauranger, kallade ”mehana”. Att äta och dricka är väldigt billigt jämfört med svenska priser.

Utmaningar för den äventyrslystne

För dig som är lite mer våghalsig finns det många spännande aktiviteter att prova på. Testa para-ski, ta en skotertur uppe i bergen eller gå en tur ski-mountaneering. Alla dessa aktiviteter bjuder på en vacker natur och en oslagbar utsikt för dig som tar dig upp på höga höjder.

Spännande upplevelser i och utanför pisten

För den intresserade finns det mycket sevärdheter utanför själva skidanläggningen. Staden Bansko har över 120 kulturella och historiska monument att utforska. Föredrar du att vandra i naturen, så ligger nationalparken Pirin en kort promenad söderut från Bansko. Parken är listad på UNESCO för sin vackra natur och kulturell historia.

Hyr skidutrustning i Bansko

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Bansko.

Boka skidutrustningen online i Bansko här

Hotell & boende i Bansko

Hos oss hittar ni totalt 832 hotell, lägenheter och stugor/hus i Bansko.
681 boendealternativ
Pris/natt från: 185 kr
17 boendealternativ
Pris/natt från: 40 kr
91 boendealternativ
Pris/natt från: 200 kr
36 boendealternativ
Pris/natt från: 309 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 800 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Bansko

SnowTrex