Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bulgarien

Bulgarien är inget stort skidland för oss skandinaver – inte än åtminstone! Det finns dock mycket spännande att uppleva här för den som vill prova något nytt. Bulgarien har länge varit ett billigt öststatsland, men på senare år har det skett stora investeringar i flera skidorter vilket har trissat upp priserna en aning. Det är dock fortfarande ett alternativ för en budgetskidresa – Bulgarien är ett av de billigaste skidländerna i Europa. Speciellt boende och mat är mycket billigt. Liftkorten är också mycket prisvärda och liftsystemen är generellt moderna och har till och med elektroniska liftkort.

Skidturismen till Bulgarien har exploderat de senaste åren och du kommer stöta på en del engelsmän och irländare, men det har även gjort att utvecklingen av skidorterna har påskyndats. Passa på att resa på skidresa till Bulgarien medan priserna fortfarande är så låga.

Tre stora skidorter i Bulgarien är Bansko, Borovetz och Pamporovo. Vitosha nära huvudstaden Sofia kan också vara värt ett besök. Skidorterna ligger i södra delen av Bulgarien, åt Grekland till.

Borovetz är Bulgariens äldsta och mest klassiska skidort. Den ligger ca 7 mil från Sofia och har en hel del ganska bra och avancerade backar. Skidorten har utvecklats snabbt de senaste åren och erbjuder numera bra liftsystem och fina hotell.

Bansko är Bulgariens mest populära skidort, ca 16 mil från Sofia. Den har blivit internationellt känd och utvecklas snabbt. Bara de senaste åren har det skett stora investeringar i bl a liftsystem och hotell. Här finns två skidområden: Chalin Valog och Shiligarnika. Totalt finns ca 70 km pist varav flera kilometerlång härliga backar. Här finns snökanoner och pistmaskiner, vilket inte är något att ta för givet i Bulgarien.

Pamporovo, ca 25 mil från Sofia, passar bra för nybörjaren och den mindre vana skidåkaren. Pamporovo är också ett lite billigare och lugnare alternativ.

Skidåkningen i Bulgarien passar bäst för den som är nybörjare till medelgod. De avancerade backarna håller generellt inte den klass som en skicklig åkare förväntar sig.

Skidorter i Bulgarien

Största skidorterna

Flest liftar i Bulgarien

15 liftar
Bansko
15 liftar
Borovets
12 liftar
Pamporovo
11 liftar
Vitosha

Flest pister i Bulgarien

24 pister
Borovets
20 pister
Bansko
17 pister
Pamporovo
6 pister
Vitosha

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Bulgarien

1560 meter
Bansko
1193 meter
Borovets
630 meter
Vitosha
480 meter
Pamporovo

Högsta pisterna i Bulgarien

2560 meter
Bansko
2550 meter
Borovets
2290 meter
Vitosha
1926 meter
Pamporovo