Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bulgarien

Bulgarien är inget stort skidland för oss skandinaver, men skidturismen här växer. Bulgarien har länge varit ett billigt öststatsland, men på senare år har det skett stora investeringar i flera skidorter vilket har trissat upp priserna en aning. Det är dock fortfarande billigt här, och faktum är att Bulgarien är ett av de billigaste länderna i Europa att åka på skidsemester till, framför allt om man tittar på vilken skidåkning man får för pengarna. Speciellt boende och mat är mycket billigt, men liftkorten är också mycket prisvärda och det är billigare än de flesta övriga länder i Europa att hyra skidor.

På grund av att Bulgarien har figurerat en hel del på listor över Europas billigaste skidåkning har skidturismen här ökat avsevärt de senaste åren, och åker du hit på skidsemester kommer du garanterat stöta på en del engelsmän och irländare. Det positiva med detta är att utvecklingen av skidorterna har påskyndats och gjort skidanläggningarna mer moderna, och med tanke på den stigande temperaturen på jorden och framtidens snötillgång är det nu man bör passa på att åka hit.

Bulgarien har primärt tre stora skidorter som kan vara värt att åka på en skidresa hit för, vilka är Bansko, Borovetz och Pamporovo. Är man på besök i Sofia och vill testa på skidåkning så finns även den lilla skidorten Vitosha som ligger precis utanför staden.

Alla skidorter i Bulgarien ligger i de västra delarna av landet, och då även huvudstaden Sofia gör det praktiskt att resa till skidorterna då Sofia har relativt gott om internationella flyg.

Borovetz är Bulgariens äldsta och mest klassiska skidort. Den ligger cirka 70 kilometer från Sofia, en dryg timme med bil, och har en hel del fina och även avancerade backar. Skidorten har utvecklats snabbt de senaste åren och erbjuder numera bra liftsystem och fina hotell.

Bansko är Bulgariens mest populära skidort och den ligger 16 mil från Sofia. Den har blivit internationellt känd och utvecklas snabbt. Bara de senaste åren har det skett stora investeringar i bland annat liftsystem och hotell. Här finns två skidområden: Chalin Valog och Shiligarnikaoch, och totalt finns här över 70 km pister.

Pamporovo är den skidorten som ligger längst ifrån Sofia, cirka 230 kilometer och cirka tre timmar med bil bort. Denna skidort är optimal bra för nybörjaren och den barnfamiljer då det är gott om snällare backar här. Pamporovo är också ett lite billigare och lugnare alternativ än Bansko.

Skidåkningen i Bulgarien passar bäst för de som vill lära sig skidåkning, är nybörjare eller medelgoda skidåkare, perfekt för barnfamiljer med andra ord. De avancerade backarna håller generellt inte riktigt den klass som en skicklig åkare är van vid från Alperna, men framför allt i Bansko kan även de mer avancerade skidåkarna hitta utmanande skidåkning.

Karta Bulgarien

Skidorter i Bulgarien