Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Borovets, Bulgarien

Skidorten Borovets i Bulgarien är belägen precis intill en stor barrskog och knappt 8 mil från Sofia. Det är många skidentusiaster och snowboardåkare som åker på skidresa till Borovets för att njuta av de många bra backarna. Fjället ligger 1300 meter över havet och har 24 olika pister som man kan välja på. Det längsta spåret är på hela 12 kilometer. Många som åker på skidresor till Borovets åker hit på grund av det milda klimatet som orten erbjuder. I genomsnitt ligger temperaturen runt cirka 4,5 plusgrader samtidigt som det snöar mycket här, så för den som älskar att åka i nysnö har hittat helt rätt.

Den bästa tiden för en skidresa till Borovets är mellan mitten av december till april. Skulle man vara nybörjare så är det absolut inga problem. Orten har över 200 skidlärare, varav de många är professionella skidproffs. Har man barn med sig till Borovets så finns det massor av roliga barnaktiviteter för barnen att roa sig med.

Roa dig i Borovets och kom hem utvilad

Förutom skidåkning och långa dagar i snön erbjuder Borovets ett fantastiskt nattliv för den som gillar sådant. After-ski, pubar och livliga nattklubbar finns i mängder och håller en hög standard. Trots att Borovets är den näst största skidorten i landet är priserna mycket överkomliga här, i alla fall för oss svenskar. En öl kostar strax över tio kronor och ett besök på restaurang gör heller inte något större hål i plånboken. Hotellrestaurangerna erbjuder enkel, men vällagad mat. Skulle man tröttna på den vanliga middagsbuffén som erbjuds på hotellet, så finns det mängder av prisvärda restauranger i närheten. Man kan välja på många varierande menyer och de flesta restaurangerna har internationell mat.

De flesta hotellen ligger nära liftarna, något som är väldigt bra. På så sätt orkar man snabbt ta sig upp i backarna igen, även efter en hård utekväll. Om man inte gillar utelivet och kanske till och med brukar störa sig på högljudda festprissar, behöver man inte vara orolig. Hotellen är byggda en bra bit bort ifrån alla nattklubbar och barer.

Något man bör veta innan man åker till Borovets är att klimatet är milt. Detta är på många sätt en stor fördel, men snömängden är inte jättestor under hela vintern. Trots att det snöar mycket försvinner det vita snabbt på grund av högre temperaturer. Man behöver dock inte oroa sig, Borovets har nämligen investerat i över 150 stycken snökanoner som håller backarna väl täckta varje dag.

Hyr skidutrustning i Borovets

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Borovets.

Boka skidutrustningen online i Borovets här

Hotell & boende i Borovets

Hos oss hittar ni totalt 251 hotell, lägenheter och stugor/hus i Borovets.
223 boenden
Pris/natt från: 347 kr
9 boenden
Pris/natt från: 356 kr
7 boenden
Pris/natt från: 486 kr
11 boenden
Pris/natt från: 660 kr
Ett boende
Pris/natt från: 1064 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns