Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Sierra Nevada, Spanien

Sierra Nevada, bergskedja Andalusien i södra Spanien och Europas sydligaste skidort. Skidorten ligger vid bergskedjans nästa högsta topp, Pico del Veleta, 3 398 m ö h.

Själva orten Sierra Nevada ligger på ca 2 100 meters höjd. Det sydliga läget på hög höjd erbjuder god snötillgång och mycket goda solchanser. Orten är byggd på 60- och 70-talet för skidturism och är således en praktisk och väldesignad skidort. Här hittar du allt du behöver för en lyckad och lite annorlunda skidsemester!

Här hittar du allt du behöver för en spännande skidresa. Det är få av oss svenskar som åker till Sierra Nevada, vilket är synd och lämnar mycket att upptäcka! Det är onekligen en spännande skidresa och mycket bra skidåkning för alla typer av åkare. Prisnivån är låg just nu och du får mycket för reskassan. En ytterligare fördel är den goda tillgången på billiga flyg till södra Spanien och den relativt korta resvägen från Granada och Malaga.

Skidåkningen i Sierra Nevada

Skidsäsongen sträcker sig från december till april. Eftersom skidområden ligger på så hög höjd är snötillgången god och hög under vinterhalvåret. Värt att veta är även att det finns en utmärkt anläggning med snökanoner, bland de bästa i Europa.

I Sierra Nevada finns 18 gröna pister, 40 blå, 50 röda och 8 svarta pister. Ett trettiotal moderna liftar tar dig runt i systemet. Kort sagt – något för alla. Det finns goda möjligheter till offpiståkning via liftsystemet och området är känt för relativt låg lavinrisk.

Skidområdet är uppdelat i flera mindre områden: Area Borreguiles, Area Cahuchiles – Parador, Area Laguna Las Yeguas och Area Loma de Dílar är de största. Liftsystemet är modernt och av hög klass. Skidområdet liknar de större svenska områdena som Åre och Sälen i sin utformning och erbjuder pister för alla, från nybörjare till avancerade åkare.

Det finns även en stor park, Superpark Sulay,r där du kan testa utmanande half-pipe, hopp och rails för både skid-och brädåkare. Här hittar du Spaniens största half-pipe på hela 6 gånger 165 meter. Den är mycket väl underhållen och välpreparerad.

Från barnfamiljer till partygäng

I Sierra Nevada finns precis ”allt” och skidorten passar de flesta typer av ressällskap. Här hittar du t ex barnpassning från fyra månaders ålder, hel- eller halvdag, så att även småbarnsfamiljer kan få åka skidor tillsammans om dagarna. Det erbjuds även kombinerad skidskola och dagis från tre till sex år.

Vill du ägna dig åt avkopplande aktiviteter finns en härlig spaanläggning YHI SPA, Meliá Sol y Nieve som erbjuder all slags massage och andra behandlingar.

Det finns även en sportanläggning, Montebajo Sport Club där du kan träna eller njuta av pool, jacuzzi och bastu.

Sierra Nevada erbjuder både after ski och natthäng. Allt sker efter spansk tidtabell så förvänta dig sena middagar och sena utekvällar. Middagen intages ofta vid 21-tiden och nattlivet kommer igång först vid 23-tiden. Det är bra tryck på nattlivet och det kan sätta sina spår på skidåkningen dagen efter.

Vill du hitta på något utanför skidåkningen finns gott om aktiviteter, t ex pulkaåkning, bio, många restauranger och barer och flera butiker att strosa runt i. Dagsutflykter är också möjligt, särskilt om du har hyrbil, och vill upptäcka närområdet under en vilodag eller i anslutning till resdagarna. Alhambra är inte långt bort och är ett hett tips att besöka!

Att resa till Sierra Nevada

Sierra Nevada ligger i Andalusien i södra Spanien. En av de få skidorterna i världen där du kan bada före lunch och åka skidor efter lunch. Det är endast 3 mil från Granada och ca 17 mil från Malaga. Det går gott om bussar från Granada (och även större spanska städer som Madrid).

Närmaste flygplats är Federico García Lorca Granada – Jaén (ca 5 mil) men Malaga eller möjligtvis Sevilla är troligtvis mer aktuellt för de flesta, 14 mil resp 26 mil bort. Du kan enkelt köra hit med hyrbil från flygplatsen.

Om du vill resa med tåg går det tåg till Granada och därifrån reser du vidare med buss.

Vanliga frågor och svar om Sierra Nevada

Läs svaret på 8 vanliga frågor som folk brukar ställa om Sierra Nevada, bland annat:

Hyr skidutrustning i Sierra Nevada

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Sierra Nevada.

Boka skidutrustningen online i Sierra Nevada här

Skidskola i Sierra Nevada

I Sierra Nevada kan ni boka 34 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Sierra Nevada här

Hotell & boende i Sierra Nevada

Hos oss hittar ni totalt 575 hotell, lägenheter och stugor/hus i Sierra Nevada.
557 boenden
Pris/natt från: 345 kr
4 boenden
Pris/natt från: 368 kr
3 boenden
Pris/natt från: 540 kr
4 boenden
Pris/natt från: 690 kr
6 boenden
Pris/natt från: 1265 kr
Ett boende
Pris/natt från: 6325 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns