Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Sierra Nevada

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Sierra Nevada när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Finns det någon gratis parkering i Sierra Nevada?

Ja, du kan parkera efter väg A-395 gratis. När du är bara några hundra meter från byn, ta vänster och åk uppför istället för att köra mot byn, så kan du parkera efter vägen här. När ni åkt cirka en kilometer kan du svänga höger (på Calle de la Virgen de las Nieves) i riktning tillbaka mot byn, och det är möjligt att parkera efter vägen gratis även här.

Finns det några skåp för skidförvaring att hyra i Sierra Nevada?

Ja, det finns två ställen där du kan hyra skidförvaringsskåp. En av platserna är i Pradollano (skidorten Sierra Nevada faktiska namn på byn) nära Al-Andalus Rental, och den andra i Borreguiles nära gondolliften. Läs mer om det här.

Går det bussar från Granada till Sierra Nevada och vad är priset?

Ja, du kan enkelt åka kollektivtrafikbuss från Granada till Sierra Nevada. Vintertid går det vanligtvis tre dagliga avgångar kl. 8.00, 10.00 och 17.00 på vardagar, och på helgerna går det en extra buss kl. 15.00.

När du åket tillbaka från Sierra Nevada till Granada går bussen kl. 9.00, 16.00 och 18.30 på vardagar och på helgerna finns det även en buss som går kl. 16:00.

Under sommaren går det normalt bara en buss upp till Sierra Nevada på morgonen och en som går tillbaka till Granada på kvällen.

Priset är 9 euro för en returbiljett och 5 euro enkel resa. Du kan alltid hitta den senaste uppdaterade tidtabellen och priserna här.

Hur kommer det sig att det är möjligt att åka skidor i Sierra Nevada, som ligger så långt söderut i Spanien?

Skidåkning är möjligt i Sierra Nevada, trots dess södra läge i Spanien, främst på grund av dess höga höjd. Skidortens höjd, det vill säga byn Pradollano ligger på 2100 meter och högsta nedfart finns på 3282 meter. Dess läge och terräng ger kalla temperaturer som bidrar till snöfall under vintermånaderna. Denna kombination av höjd och geografi möjliggör skidåkning även i södra Spanien.

Hur länge har Sierra Nevada varit en skidort?

Sierra Nevada har en relativt lång historia som skidort i jämförelse med många andra skidorter. Skidåkning i Sierra Nevada går tillbaka till tidigt 1900-tal när det först blev populärt som vintersportdestination. Anläggningen öppnade officiellt för skidåkning under vintersäsongen 1964-1965. Sedan dess har skidanläggningen fortsatt att utvecklas och har blivit en av Spaniens främsta skidorter, känd för sina utmärkta skidförhållanden och fantastiska bergslandskap.

Är det lätt att hitta parkering i Sierra Nevada?

Under lågsäsong är parkering vanligtvis inget större problem, du bör kunna hitta parkering i något av garagen, eller gratis bredvid vägen strax utanför byn. Under högsäsong är det dock svårare att hitta parkering. Garagen fylls upp ganska snabbt och till och med att hitta parkering vid vägen. Om ni åker tidigt på morgonen bör ni kunna hitta en parkering men lite senare måste ni troligtvis cirkulera ett tag för att hitta parkering.

Om ni bor på ett hotell som har parkering, se till att du berätta för dem i förväg att ni kommer med bil och se om de kan boka en plats åt dig. De flesta hotell har begränsat med parkeringsplatser.

Vad är priset för liftkort i Sierra Nevada?

Ett liftkort i Sierra Nevada kostar 62 EUR (696 kr) för en dag för en vuxen, och för barn är priset 43 EUR (487 kr).

Om jag vill hyra skidor i Sierra Nevada, var kan jag göra det?

Sierra Nevada har 2 ställen som hyr ut skidor: Blanca Nieve ski and snowboard - school and rental och Luis Sanchez Sports 1. Läs mer om butikerna och boka er skidutrustning online här.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns