Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Skidåkning i franska Pyrenéerna


Det finns hundratals skidorter världen över som erbjuder bra skidåkning, men det är nog få skidorter som är så älskat som skidåkning i franska Pyrenéerna. Pyrenéerna har fått sitt namn ifrån en prinsessa vid namn Pyrene. Bergskedjan delar av Frankrike och Spanien, och mittemellan ligger det lilla landet Andorra. Förutom fantastiska vyer och mängder av restauranger så erbjuder skidåkning i franska Pyrenéerna även massor av lyxiga spa. Skidåkning i franska Pyrenéerna har verkligen något för alla; vare sig man är på elitnivå, helt grön i backarna eller en medioker skidåkare så kommer alla att trivas.

Om man vill ta sig en paus ifrån skidåkningen finns det massor av andra aktiviteter att roa sig med i Pyrenéerna. Vad sägs till exempel om bergsklättring, vandring eller något lugnare som bastubad? Här finns allt detta. Det bästa av allt är att man kan unna sig en dag med skidåkning i franska Pyrenéerna, medan man nästa dag åker skidor på den spanska sidan. Om man skulle vilja kan man till och med kombinera sin skidresa med sol och bad, eftersom både Spanien och Frankrike erbjuder härliga stränder. Det finns även många bra tips för familjen att få både på internet och ifrån tidningar.

Pyrenéerna är en 420 kilometer lång bergskedja och även om den är lägre än Alperna så erbjuder Pyrenéerna en fantastisk natur och ett rikt djurliv. Skidåkning i franska Pyrenéerna behöver inte bara innebära långa dagar i den vita snön, här finns massor av annat roligt att njuta av. Förutom ett stort och varierat utbud av restauranger erbjuds besökare även mängder utav lyxiga hotell med spa-anläggningar. Många åker till Pyrenéerna just på grund av de avkopplande spa som finns här. Om man skulle vilja göra något annat än just skidåkning i franska Pyrenéerna, så finns det många roliga aktiviteter att ta del av. Många tycker att det är roligt att se de fantastiska vyerna, detta kan man enkelt göra genom att hyra en bil. Kör omkring en heldag i hårnålskurvorna och stanna till på små mysiga restauranger och njut av god mat.

Skidorter som rekommenderas att besöka är Ax-les-Thermes och Bolquère Pyrénées 2000 i östra delarna (norr om Andorra) och Cauterets, Luz Ardiden, Piau Engaly och Saint Lary Soulan i de centrala delarna av Pyrenéerna.