Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

De bästa tipsen för en lyckad skidresa för hela familjen

Skidåkning kan ge så mycket glädje för hela familjen och rätt förberedelser inför skidresan kan göra att era barn kommer att älska skidåkningen mer än ni själva gör. Nedanför har vi listat de bästa tipsen att tänka på för att göra er skidresa så lyckad som möjlig för barnen (och därmed även för er).

1. Nybörjare

Om ni har tillgång till enklare backar i närheten där ni bor, ta med er barnen på en nybörjarkurs innan ni åker iväg till Alperna eller fjällen. Detta kommer att göra susen för deras självförtroende när ni väl kommer till de riktiga backarna!

2. Barnvänliga skidorter

Det ni bör tänka på är om ni vill åka till en skidort som är framförallt barnvänligt eller som passar även er som föräldrar. Många skidarrangörer ger bra rabatter för barnfamiljer så det kan vara värt att kolla runt lite bland olika arrangörer till olika skidorter.

3. Bra skidkläder

Om ni inte vill lägga alltför mycket pengar på skidkläder, så kan det vara bra att hyra kläder eller kanske låna kläder från släkt och vänner. Om ni vill köpa skidkläder så tänk på att skidkläder kan vara dyra och det kan finnas mycket pengar på att kolla runt lite bland olika sportbutiker i er stad. Tänk även på att det är bra att ha många lager med kläder för barnen, det blir då lättare att justera klädseln då de blir för varma, så köp inte för tjocka kläder. Tänk på att de stora sportkedjorna har bra skidkläder till bra priser.

4. Strumpor

Något som är lätt att glömma bort hur viktigt det är är att ha bra sockor för skidåkning. Om man har fel sorts strumpor så kan de "korva" sig och göra att man lätt får skavsår innanför pjäxorna. En investering i ett par riktiga skidstrumpor kan löna sig. Ha ett par strumpor innanför så slipper du tvätta dem under skidveckan.

5. Handskar

Får inte glömmas! Även om ni är frestade att köpa riktiga skidhandskar till barnen så tänk på att vantar oftast är varmare och lättare att ta på av. Glöm inte vanthållarna! Tappad vante innebär hemfärd från backen.

6. Solglasögon och skidglasögon

Solen som reflekteras i snön gör lätt att det blir väldigt ljust i fjällen eller Alperna och när det blir blåsigt så tenderar snön att blåsa in i ögonen. Kom därför ihåg att ta med er både solglasögon för de soliga dagarna och skidglasögen för de blåsiga. Det går även att kombinera i ett par skidgoggles.

7. Hjälm

Är sjävlklart ett måste för barnen. Utan hjälmen kan de slå sig illa och det finns ingen anledning att chansa. Om ni inte vill köpa hjälm så går det alltid att hyra.

8. Attityden

Det måste vara kul för barnen att lära sig åka skidor, var därför tålmodig, positiv och uppmuntrande. De måste se det hela som ett kul äventyr, annars kommer de få en negativ inställning till skidåkningen.

9. Liftkort

Sätt fast kortet på skidjackan. På detta sätt så förhindrar ni dem från att tappa kortet eller undra var det är. Dessutom så minskar ni risken att de glömmer liftkortet i stugan när ni lämnar den på morgonen.

10. Fickpengar

Ge era barn lite fickpengar så att de kan köpa en varm dryck eller ett mellanmål.

11. Telenummer till mamma och pappa

Skriv upp era mobilnummer på en lapp i fickan! Man kan komma ifrån varandra.

12. Kamera

Och slutligen så måste ni självklart ha med er en kamera så att ni kan föreviga skidresan, troligtvis kommer resan bli ett positivt minne för livet för er barn!