Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Alpernas bästa skidorter för barnfamiljer

Många förknippar Alpernas skidorter med lika delar mördarbranta backar, hetsigt nattliv och ouppnåelig lyx. Men det finns också alternativ som passar barnfamiljen perfekt. Alperna kryllar av skidorter med glädjeämnen för hela familjen, även de allra minsta.

1. Bad Gastein

Bad Gastein är en riktig svenskfavorit, många barnfamiljer satsar på skidresor hit. Här finns också skidåkning och glädjeämnen för alla familjemedlemmar. Skidorten utmärks av ett omfattande liftsystem, god snökvalitet och nedfarter som passar alla åkare. För nybörjare och riktigt unga utförshjältar finns en bra skidskola med flera svenskspråkiga instruktörer.

I den gemytliga skidbyn hittar ni flera mysiga restauranger med diger barnmeny och eget lekrum. Missa heller inte Bad Gasteins fina badhus, Alpentherme Gastein med lyxigt spa för de stora och varm barnpool för de små.

2. Davos

Davos passar barnfamiljen som inte vill kompromissa med skidresan. Staden är betydligt större än flertalet alporter. I Davos bor omkring 15 000 människor och nöjesutbudet är brett. Det fina badhuset med sin mysiga barnavdelning är väl värt ett besök. För tonåringen finns en rad discon, schyssta caféer och fräcka märkesbutiker.

Skidanläggningen passar de flesta. Ett modernt liftsystem ger tillgång till nedfarter för åkare på alla nivåer. Det mindre delsystemet Madrisa lämpar sig väl för familjen. Backarna är relativt snälla och det finns flera mysiga platser där ni kan koppla av med en god lunch eller varför inte en kopp varm choklad i solen.

3. Saas Fee

Mysiga skidresmålet Saas Fee är lugnt, vackert och så gott som bilfritt. Här njuter ni av friskt luft, förstklassig snö och nöjen för hela familjen. De många nedfarterna passar alla. Nybörjare vässar svängarna i någon av de mjukare backarna. Men det finns också tuffare utmaningar att tillgå, bland annat ett häftigt offpistområde. Saas Fee bjuder också på sevärdheter som en maffig isgrotta, ett stort antal barnvänliga restauranger och flera biografer.

4. Serre Chevalier

Familjepärla med vackert väder och snö i överflöd. Serre Chevalier är beläget i den södra delen av franska alperna. Här finns en bra mix av nedfarter och många "blå" backar för yngre och mindre erfarna åkare. Solen skiner i allmänhet 300 dagar om året här. En mysig utflykt är alltid ett alternativ om ni tröttnat på skidåkningen.

5. Bad Kleinkirchheim

Österrikiska Bad Kleinkirchheim är ett klassikt resmål för alpsugna barnfamiljer. Skidåkning är otroligt varierad, här finns alternativ för både nybörjare och något mer erfarna skidåkare. De brutala backarna där dock få. Priserna är överlag riktigt humana. De som bokar skidresor tidigt betalar ungefär samma pris för en vecka här som i svenska Idre. Solen skiner så gott som alltid. Den storslagna naturparken Nockberge som omger Bad Kleinkirchheim lämpar sig perfekt för mysiga utflykter och längdskidåkning.

6. Val d'Isere

Franska skidorten Val d'Isere, granne till det brutala offpisteldoradot Tignes är bra destination för familjevänlig skidresor. Val d'Isere har rykte om sig att vara dyrt och lyxigt. Men orten har något för alla och det behöver inte alls bli så blodigt rent ekonomiskt. De många nedfarterna har garanterat något för hela familjen och det är långt till nästa lift.