Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Off the Beaten Path - gömda pärlor för skidfanatiker

För många inbitna skid- och snowboardåkare ligger spänningen i backarna inte bara i kvaliteten på snön utan också i känslan av äventyr som kommer med att utforska ny terräng. Medan välkända skidorter erbjuder bekvämligheter i världsklass finns det en speciell tjusning att upptäcka gömda pärlor dit man normalt sett inte tänkt sig att åka. Dessa mindre kända skiddestinationerna ger ofta en mer intim och autentisk alpin upplevelse, där puder förblir orört, folkmassor inte existerar och där känslan av man upptäcker något nytt är mer påtaglig. Här listar vi tio skidorter dit ni förmodligen inte planerar att din nästa skidsemester ska gå till, men som ni kanske borde övervägas.
Snöigt stängsel

1. Mad River Glen, Vermont, USA

Inbäddat i Green Mountains i Vermont, är Mad River Glen en oberoende, skidåkarägd skidort (faktiskt den enda i USA) som är känd för sin gammaldags charm och engagemang för att bevara den renaste formen av skidåkning. Det som gör det unikt är att åka snowboard inte är tillåtet, och fokus ligger därmed enbart på skidåkare. Den legendariska enkelstolsliften tar dig genom orörd skogbevuxen terräng med utmanande backar, och här erbjuds ni en autentisk skidupplevelse utan krusiduller.

2. La Grave, Frankrike

La Grave är den ultimata destinationen för avancerade skidåkare som söker utmanande offpistterräng. Beläget i de franska Alperna, är det ett omärkt skidområde som lockar spänningssökare från hela världen. Med bara tre liftar och inga preparerade nedfarter erbjuder La Grave en riktig vildmarksupplevelse. Att hyra en lokal skidguide är ett måste för att navigera i den komplexa och potentiellt farliga terrängen.

3. Shames Mountain, British Columbia, Kanada

Shames Mountain, inbäddat i den norra vildmarken i British Columbia, är en dold pärla som kombinerar rikligt med puder med en avslappnad atmosfär. Det avlägsna läget och den begränsade infrastrukturen håller folkmassorna på avstånd, vilket säkerställer fräscha backar för dem som vågar sig hit. Skeenabergens robusta skönhet och orörda snö gör Shames till en helt unik destination.

4. Alagna Valsesia, Italien

Undangömt i skidområdet Monterosa erbjuder Alagna Valsesia en smak av traditionell italiensk alpkultur kombinerat med otroliga skidåkningsmöjligheter. Denna charmiga by är en del av "Alagna Experience", där ni kan utforska olika terräng och njuta av offpistäventyr. Regionen är särskilt känd för sina branta puckelpister och utmanande nedfarter.

5. Cerro Castor, Argentina

För dem som söker ett äventyr på södra halvklotet är Cerro Castor i Argentina en oväntad pärla. Denna skidort ligger på den sydligaste spetsen av Sydamerika och har utmärkta snöförhållanden under de södra vintermånaderna. Omgiven av Tierra del Fuegos karga skönhet, är det en otrolig destination för skidåkare som vill utforska nya områden.
Orörda snöiga berg

6. Le Massif, Quebec, Kanada

Le Massif, som ligger längs St. Lawrencefloden, är känt för sina dramatiska vertikala fall och hisnande vyer över floden nedanför. Anläggningen har en unik kustkänsla och är känd för sitt rikliga snöfall. Med en blandning av preparerade spår och skogsskidåkning erbjuder den en balanserad upplevelse för skidåkare med olika skicklighetsnivåer.

7. Gulmarg, Indien

Gulmarg, inbäddat i Himalaya i norra Indien, är en gömd skatt för äventyrliga skidåkare. Känd för sitt djupa puder och fantastiska vyer, är det ett resmål som erbjuder en blandning av kultur och skidåkning. Gulmarg Gondola är en av de högsta linbanorna i världen och ger tillgång till otrolig skidterräng.

8. Kicking Horse, British Columbia, Kanada

Kicking Horse, som ligger i de kanadensiska klippiga bergen, är en skidort som vinner popularitet bland erfarna skidåkare. Den är känd för sina branta rännor och utmanande terräng och erbjuder en adrenalinpumpande upplevelse. Anläggningens robusta skönhet och småstadscharm ger er en känsla av en autentisk och minnesvärd skidsemester.

9. Portillo, Chile

Portillo är en avlägsen och exklusiv skidort undangömd i Anderna i Chile. Det är känd för sitt livfulla gula hotell (Hotel Portillo) och erbjuder en unik blandning av skidåkning i världsklass och sydamerikansk gästfrihet. Med sin begränsad kapacitet ger den er en lugn skidupplevelse, även under högsäsong.

10. Gudauri, Georgia

Gudauri ligger inbäddat i hjärtat av Kaukasusbergen och är ett skidparadis som väntar på att bli upptäckt. Med orörda nedfarter och hisnande vyer inbjuder denna georgiska pärla äventyrare att jaga vinterdrömmar. Gudauri erbjuder en symfoni av upplevelser, från att åka nerför fräscha spår i gryningen till att njuta av rejäl georgisk mat på natten. Omfamna spänningen i backarna och värmen från lokal gästfrihet i detta alpina paradis.

Slutsats

Att utforska dessa dolda pärlor i skidvärlden kan vara en givande ansträngning för dem som söker äventyr och en paus från den typiska skidupplevelsen. Oavsett om ni dras till La Graves robusta backcountry, Alagna Valsesias traditionella charm eller Shames Mountains orörda puder, erbjuder dessa destinationer en chans att få kontakt med naturen och andra skidåkare på ett unikt och oförglömligt sätt. Så nästa gång ni planerar en skidresa, överväg att ta dig "off the beaten path" för att upptäcka skidvärldens dolda pärlor och skapa bestående minnen i backarna.