Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Topp 7 romantiska skidorter

Är ni nygifta och ska iväg på smekmånad eller letar ni efter en romantisk skidort av andra anledningar? Här finner ni några tips på skidorter som kan vara värda att beakta för en romantisk vecka eller långweekend.

1. Lake Tahoe, California

Under förutsättning att ni bägge är någorlunda erfarna på ett par slalomskidor, är Lake Tahoe perfekt för ett nygift par. Mysiga hotell, trevlig stämning och ett begränsat antal snowboardåkare borgar för att ni ska få tillbringa nätterna utan dunkande skidpjäxor på våningen över er.

2. Zermatt, Schweiz

Zermatt kan nog sägas vara idylliskt och perfekt för nygifta på skidsemester. Bergsbyn Zermatt har till exempel inga bilar i centrum, för att säkra lugnet och stillheten. Matterhorn ståtar med sina runda 4 478 meter, och en mängd nedfarter av lagom svårighetsgrad kantar området.

3. Park City, Utah

Föredrar ni stillhet framför stenhård after ski tillsammans med artonåriga festsugna snowboardåkare, är Park City i Utah ett bra alternativ. Visserligen är Deer Valley, cirka en och en halv kilometer bort, en smula tystare än den mer namnkunniga Park City Mountain Resort, men bjuder samtidigt inte på lika många möjligheter för det nygifta paret att roa sig på sina villkor.

4. Kitzbühel, Österrike

Rasmushof i Kitzbühel är hotellet för dig och din partner. Där hittar ni bar, restaurang, fitnesscenter, vinkällare, massagerum och en gräsmatta att slappa på. Varje rum har balkong i antik stil och hotellet kan förvara era skidor när ni inte använder dem. Behöver vi nämna att Kitzbühel har bra skidbackar också?

5. Big Sky, Montana

Ska ni åka till Big Sky bör ni ha rötter i norra Sverige, helst Nikkaluokta, för att klara kylan. Alternativt bör ni packa ned rejält med kläder. Men under förutsättning att ni håller värmen även dagtid, är Big Sky en härlig plats, där frid och lugn råder. Backar för alla kategorier skidåkare finns att tillgå. Missa inte "Mr K.", en väldigt lätt nedfart med fantastiska scenerier. Ungefär som en spatsertur i naturen, fast på skidor!

6. Wanaka/Treble Cone, Nya Zeeland

Kan ni tänka er att resa ett par dygn via flyg, är Wanaka något att fundera på. På andra sidan jorden ligger detta område som även erbjuder heliskiing. Treble Cone utmärker sig genom att erbjuda fantastiska vyer och spännande men avskild skidåkning. Föredrar ni längdåkning är detta också Nya Zeelands största område för den typen av aktiviteter.

7. Jackson Hole, Wyoming

Jackson Hole är visserligen känt för sina dödsföraktande svarta pister, som skulle ge den mest våghalsige skrämselhicka. Men fördelen med Jackson Hole är att ni alltid kommer att hitta den där tysta, lite avsides nedfarten där ni kan åka sida vid sida och planera er gemensamma framtid tillsammans.