Sökalternativ

Big Sky, Montana, USA

När man är sugen på ett riktigt skidäventyr ska man kolla in Big Sky Resort som ligger i Montana-bergen i USA. Denna skidort har sedan 1973 varit en plats att njuta av fantastisk skidåkning i ett naturskönt område. I dagens läge kan man hitta många bra skidresor till Big Sky, då det område som skidorten ligger i är perfekt för skid- och snowboardåkning.

Big Sky är numera också känt för att ha det största lift- och skidsystemet i USA. Med pister som sträcker sig hela 9,7 kilometer som längst har man massor av goda möjligheter att avnjuta superb åkning på sin skidsemester i Big Sky.

Största systemet i USA

Big Sky har genom åren växt och är numera den största skidorten i hela USA. Själva orten ligger på 2 290 meter över havet och därifrån kan man ta sig upp till toppen av Lone Peak som ligger på hela 3 403 meter. Med ett cirka 15 km² stort område och 150 olika nedfarter spridda över tre berg har man mycket att välja på när man spenderar sin skidsemester i Big Sky.

Det finns alla svårighetsgrader att välja mellan, så oavsett om du är nybörjare eller expert kan man hitta den perfekta åkningen på sin skidresa i Big Sky. Orten är också känd för näst intill obefintliga köer till liftarna.

Många aktiviteter

Även om det är i huvudsak skidåkning av olika slag som är viktigast när det gäller skidresor finns det även en massa andra saker man kan hitta på i Big Sky. Varför inte prova på en vandring med snöskor, eller att åka på en vajer, en såkallad zipline, och få känna adrenalinet rusa då man kommer upp i hisnande hastigheter. Man kan även åka på en slädtur eller köra snöskoter och på detta sätt få en upplevelse utöver det vanliga. Detta är bara ett axplock av alla de aktiviteter man kan ägna sig åt på sin skidresa i Big Sky.

I byn kan du även ägna dig åt andra typer av nöjen, som till exempel paintball, men även avnjuta mer avkopplande aktiviteter såsom olika spabehandlingar. På kvällarna finns det även många olika nattklubbar och barer att besöka om lusten faller på.

Att resa till och bo i Big Sky

När det gäller skidresor till Big Sky i Montana krävs det att man avsätter lite extra tid till själva resan. Staden som ligger närmst Big Sky Resort heter Bozeman och ligger ungefär en timme bort. Inom USA är det flera olika flygbolag som flyger direkt till Bozeman, men ska man ta sig från Sverige får man räkna med att det krävs ett par byten på vägen. Men har man väl tagit sig dit kommer man inte ångra sig. Från Bozeman går det även servicebussar till Big Sky.

När man planerar sin skidresa till Big Sky kan det vara bra att veta att det finns alla olika typer av boende att välja mellan. Bland annat erbjuds både hotell och stugor i olika prisklasser och standard.

Hotell & boende i Big Sky

Hos oss hittar ni totalt 104 hotell, lägenheter och stugor/hus i Big Sky.
84 boendealternativ
Pris/natt från: 1401 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 1968 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 2915 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt

Vi arrangerar skidresor till Big Sky