Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Topp 8 saker att göra förutom skidåkning på en skidresa

Känner du inte för att åka skidor men hela familjen vill iväg på en skidresa? Inga problem. Det finns gott om populära skidorter runtom Europa (och världen) som erbjuder långt mycket mer än bara snöiga backar. Vi listar åtta saker att göra förutom skidåkning på en skidresa.

1. Monty Express - den längsta rodelbanan i Frankrike

För dig som besöker den populära skidorten Montgenèvre finns mycket mer att göra än att svischa ner för de branta pisterna. Här går nämligen Frankrikes längsta rodelbana. En rodelbana är en slags kälkbacke som du åker nerför med hjälp av en självstyrande rodel. Rodel kör man i liggande position och styr med hjälp av medarna vid fötterna. Monty Express är en vansinnigt rolig färd för hela familjen – en bana på 1,4 kilometer!

2. Jazzfestivalen i Bad Gastein

Gillar du svängiga toner från jazziga trumpeter? Då kommer du garanterat att älska den österrikiska skidorten Bad Gastein i mars. Då hålls nämligen den årliga jazzfestivalen. Detta innebär att du kommer kunna se jazzband stå och spela härliga låtar mitt i snön, inne på de flesta skidstugor och hotell. Efter en dag i pisten finns det knappt något bättre än att sippa på en kall öl och njuta av allt från blues och tango till dansvänliga afrorytmer.

3. Paragliding i Serre Chevalier

En skidsemester är inte komplett utan en flygtur! För dig som ska besöka den omtyckta skidorten Serre Chevalier i Frankrike, kan du nu se skidbackarna från ovan. Testa på paragliding i Serre Chevalier och njut av stillheten och utsikten från himmelen. Paragliding passar de flesta, du hänger helt enkelt i en sele och har givetvis en instruktör med dig.

4. Åk bakom slädhundar i Verbier

Luta dig tillbaka och njut av 45 minuters färd bakom snälla slädhundar! Detta är en oförglömlig aktivitet för hela familjen som du har möjlighet att prova på i bland annat schweiziska Verbier.

5. Escape Room i schweiziska Alperna

Dåligt väder? Eller har du helt enkelt tröttnat på att knäppa på dig pjäxorna? Varför inte spendera dagen i ett Escape Room? Även detta kan du göra i den schweiziska skidorten Verbier kan du prova på den roliga och spännande aktiviteten Escape Room. Det gäller att lösa gåtor och mysterier för att ta dig ut ur banan inom en timme!

6. Snowkiting på en vulkan

Många av världens mest populära skidorter hittar du i Alperna, men visste du att många snöälskare även åker till Sicilien? Här, på vulkanen Etna, kan du inte bara åka skidor. Du kan även roa dig med snowkiting. Sporten innefattar det vanliga, skidor och hjälm, men även ett segel. Ta dig fram i en väldans fart med hjälp av vinden!

7. Åk på badring i USA

Medan dina kompisar åker skidor kan du göra något mycket roligare - åka på en badring! I västra Wyoming i nordvästra USA hittar du skidorten Grand Targhee. Här kan du inte bara åka skidor, här finns nämligen en hel park tillägnad åt badringsåkning!

8. Linbanan i Piz Val Gronda

Den kostade 400 miljoner kronor att bygga och låter besökare åka upp till en höjd på 2 812 meter. Vi snackar såklart om linbanan i Piz Val Gronda i Ischgl - ett måste när du besöker de österrikiska Alperna. Ni kan även läsa mer om linbanan här.