Boka skidresa

Skidhelg (från Stockholmsregionen)

Vill ni åka på en skidresa över dagen eller över helgen?

I och från Stockholm och omgivande städer finns det fina möjligheter till en skidresa över dagen eller över helgen.

Skidweekend

Vill du resa bort över dagen eller över helgen? Klassikerna Romme, Bjursås och Kungsberget väntar på dig!
Romme Alpin
Bjursås
Kungsberget

Skidbackar i Stockholmsregionen

I själva Stockholm finns det flera backar att välja på. Mitt i stan, vid Hammarby Sjöstad, ligger Hammarbybacken. I Huddinge ligger Flottsbro Alpin, som är den största anläggningen i Stockholm. En bit norr om city, i Sollentuna kommun, ligger Väsjöbacken. Ute på Lidingö hittar du Ekholmsnäsbacken och i Saltsjöbaden finns Vinterstadion.

Flera av dessa anläggningar har snökanoner och ser till att preparera fina backar även om det inte snöat på ett tag. Flottsbrobacken bygger även upp fina hopp samt har en liten skogsslinga att testa gränserna i. Antalet nedfarter varierar från två till fem, men barnen verkar nöjda kunna åka ner för samma backe trettio gånger samma dag.

Skidbackar nära Stockholm

Det finns många skidområden inom bara ett par timmars radie från Stockholm. De bästa och största är Kungsberget utanför Gävle samt Romme Alpin och Bjursås utanför Borlänge. Med bil når man Kungsberget på cirka två timmar och Romme och Bjursås på cirka tre. Säfsen är ett annat trevligt alternativ som också ligger i södra Dalarna.

Skidbussar på helger och lov

Varje helg på vintern samt varje dag under skolloven, går det skidbussar från alla större städer. Bussarna anländer till backen strax före det att liftarna öppnar och vänder hemåt när liftarna stängt. Liftkort ingår i priset och delas ut på bussen.

Skönt att slippa köande i liftkortskassan! En dagstur kostar från cirka 350 kronor beroende på varifrån och vart du vill resa. Det finns omklädningsrum, värmestugor och ställen att lämna sina saker på medan man är ute i backarna och åker.
Lite större barn kan åka på en sådan resa på egen hand.

Stanna över helgen?

Alla områdena är trevliga att stanna på en helg. Antalet pister är i snitt 20 och det är god kapacitet i liftarna, så köerna brukar inte vara alltför långa. Backarna passar alla, från nybörjare till den som föredrar svarta pister. Det kan vara svårt att tro, men några av Sveriges bästa snowparks finns faktiskt på just dessa destinationer.

Ta med familjen eller vännerna och stanna över helgen. Alla anläggningarna har förmånliga paket där både boende och liftkort ingår.
Slopetrotter Skitours