Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Skidhelg (från Stockholmsregionen)

Bor ni i Stockholm eller i regionen och vill ni åka på en skidresa över dagen eller över helgen? I och från Stockholm och omgivande städer finns det fina möjligheter till en skidresa över dagen eller över helgen.

Skidbackar i Stockholmsregionen

I själva Stockholm finns det flera backar att välja på. Nästan mitt i stan, vid Hammarby Sjöstad, ligger Hammarbybacken. I Huddinge ligger Flottsbro, som är den största anläggningen i Stockholm. En bit norr om city, i Sollentuna kommun, ligger Väsjöbacken. Ute på Lidingö hittar du Ekholmsnäsbacken och i Saltsjöbaden finns Vinterstadion.

Flera av dessa anläggningar har snökanoner och ser till att preparera fina backar även om det inte snöat på ett tag. Flottsbrobacken bygger även upp fina hopp samt har en liten skogsslinga att testa gränserna i. Antalet nedfarter varierar från två till fem, men barnen verkar nöjda kunna åka ner för samma backe trettio gånger samma dag.

Skidbackar nära Stockholm

Det finns många skidområden inom bara ett par timmars radie från Stockholm. De bästa och största är Kungsberget utanför Gävle samt Romme Alpin utanför Borlänge och Bjursås strax norr om Falun. Med bil når man Kungsberget på dryga två timmar och Romme och Bjursås på cirka tre. Säfsen är ett annat trevligt alternativ som också ligger i södra Dalarna, knappt fyra timmar körtid från Stockholmsregionen.

Skidbussar på helger och lov

Varje helg på vintern samt varje dag under skolloven, går det skidbussar från alla större städer. Bussarna anländer till backen strax före det att liftarna öppnar och vänder hemåt när liftarna stängt. Liftkort ingår i priset och delas ut på bussen, mao skönt att slippa köande i liftkortskassan! En dagstur kan kosta från cirka 400 kronor beroende på varifrån och vart du vill resa. Det finns omklädningsrum, värmestugor och ställen att lämna sina saker på medan man är ute i backarna och åker. Lite större barn kan åka på en sådan resa på egen hand.

Stanna över helgen?

Alla områdena är trevliga att stanna på en helg. Antalet pister är i snitt 20 och det är god kapacitet i liftarna, så köerna brukar inte vara alltför långa. Backarna passar alla, från nybörjare till den som föredrar svarta pister. Det kan vara svårt att tro, men några av Sveriges bästa snowparks finns faktiskt på just dessa destinationer.

Ta med familjen eller vännerna och stanna över helgen. Alla anläggningarna har förmånliga paket där både boende och liftkort ingår.