Sökalternativ

Kungsberget, Gävle, Sverige

Kungsberget ligger i Järbo, en bit utanför Gävle. Under hösten har den nya motorvägen färdigställts och Kungsberget ligger närmare än någonsin! Kungsberget passar fint för barnfamiljer, ungdomar och även för oss som är lite äldre.

Det finns en fantastisk park med Sveriges högsta och största hopp och det är väldigt spännande och roligt att titta på även för den som kanske väljer de lite mindre hoppen. Det finns även en minipark med lite vågigare hopp och smårails.

Perfekt för en skidhelg

Kungsberget har 17 nedfarter som du når med 8 släpliftar och 2 stolliftar. Köerna är oftast korta även på helgerna eftersom kapaciteten i liftarna är mycket hög. Backarna är givetvis inte att jämföra med Alperna, men de är absolut jämförbara med dem i Sälen. Barnen åker glada upp och ned i samma backe hela dagen.

Många bra boendealternativ

Om man vill sova över natten och åka både lördagen och söndagen rekommenderas att boka rum på vandrarhemmet intill, eller på någon av hotellen inne i Gävle. Det brukar finnas prisvärda hotellpaket där både boende och liftkort ingår.

Resa till Kungsberget

Kungsberget når man lätt med bil eller buss. Det går även skidbussar från Stockholm, Uppsala och flera andra orter varje helg och varje dag på skolloven. Från ca 400 kronor ingår både resa och liftkort. Bussen anländer precis när liftarna öppnar och då har du fått liftkortet på bussen. De åker sedan hemåt när liftarna stänger. Mycket praktiskt och ofta mer ekonomiskt än att ta egen bil.

Hotell & boende i Kungsberget, Gävle

Hos oss hittar ni totalt 2 hotell, lägenheter och stugor/hus i Kungsberget, Gävle.
1 boendealternativ
Pris/natt från: 615 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt