Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Utforska de bästa heli-ski-destinationerna i världen

När det kommer till skidåkning och snowboard finns det ingen spänning som liknar känslan av branta orörda backar, omgivna av orört puder och hisnande bergslandskap. För dem som söker det ultimata vinteräventyret erbjuder heli-skiing en oöverträffad upplevelse som tar dig långt bortom gränserna för vad traditionella skidorter kan erbjuda. Här listar vi några av de bästa heli-ski-destinationerna i världen, några förväntade och några mer oväntade.

Helikopter - vit på vit snö

Vad är Heli-skiing?

Heli-skiing är en form av skidåkning eller snowboardåkning som sker i vildmark, där deltagarna transporteras till avlägsen och orörd fjällterräng med helikopter. Till skillnad från skidåkning inom en skidorts gränser ger heli-skiing tillgång till vidsträckta vidder av ospårad snö, vilket ger ett adrenalinpumpande äventyr för erfarna skidåkare. Upplevelsen involverar ofta spännande nedfarter nerför utmanande backar och guidas av experter som garanterar säkerheten samtidigt som spänningen maximeras.

1. Revelstoke, Kanada

Inbäddat i hjärtat av British Columbias Selkirk och Monashee Mountains, är Revelstoke ett mecka för heli-ski-entusiaster. Med sitt rikliga snöfall och stora terräng är det inte konstigt att denna kanadensiska pärla konsekvent rankas bland världens främsta heli-ski-destinationer. Skidåkare och freeriders kan förvänta sig episka nedfarter genom skogar och orörd terräng.

Revelstoke har många heli-ski-operatörer, och oavsett om du är ett erfaret skidproffs eller någon som åker på en heli-ski-resa för första gången, kan Revelstoke erbjuda en mängd olika möjligheter som passar din skicklighetsnivå och dina preferenser.

2. Valdez, Alaska, USA

Alaskas karga landskap och legendariska snöfall gör det till en drömdestination för heli-skiing. Valdez, som ligger i hjärtat av Chugach-bergen, är känt för sitt episka puder och sina fängslande nedfarter. Här tar du dig fram genom branta korridorer, vidöppna skålar och orörd glaciärterräng.

Valdez är känt för sina branta och utmanande nedfarter, vilket gör den till en favorit bland avancerade skidåkare och snowboardåkare. Det hisnande landskapet i Last Frontier lägger till ett extra lager av respektingivande skönhet till ditt äventyr.

3. Wanaka, Nya Zeeland

För dem som vill uppleva heli-skiing på södra halvklotet erbjuder Wanaka på Nya Zeelands sydön en unik möjlighet. Med sina dramatiska alpina landskap och pålitliga snöförhållanden ger denna region, som inkluderar skidorterna Cardrona och Treble Cone, en oförglömlig heli-ski-dupplevelse.

Wanakas heli-ski-operatörer kommer åt den vidsträckta terrängen i Wanaka, där du får chansen att ta dig fram genom rännor och orörda backar. Kombinationen av exceptionell skidåkning och fantastiska vyer över Nya Zeelands vildmark skapar ett minnesvärt äventyr.

4. Verbier, Schweiz

Även om Europa kanske inte är lika synonymt med heli-skiing som Nordamerika, har Verbier i Schweiz framstått som en förstklassig destination för denna spännande upplevelse. Mitt i de schweiziska alperna erbjuder Verbier tillgång till orört puder och vidsträckt alpin terräng.

Från toppen av Mont Fort och Rosablanche kan heli-ski-åkare ta sig ner till hisnande nedfarter och puderfyllda korridorer. De schweiziska alpernas unika kombination av utmanande terräng och alpin charm gör Verbier till en framstående destination för heli-skiing i Europa.

5. Himalaya, Indien

Föreställ dig att åka heli-ski bland Himalayas höga toppar, med utsikt över några av världens högsta berg. Heli-skiing i Himalaya i Indien, som ligger i den norra delstaten Himachal Pradesh, är olik alla andra.

Skidåkare kan förvänta sig nedfarter på vidöppna backar med panoramautsikt över Himalaya-området, inklusive toppar som Hanuman Tibba och Deo Tibba. Kombinationen av kultur, äventyr och imponerande landskap gör heli-skiing i Himalaya till en unik och oförglömlig upplevelse.

6. Grönland

Heli-skiing på Grönland är symbolen för äventyr. Mitt bland vidsträckta arktiska landskap, orörda puderbackar och dramatiska fjordar karvar sig skidåkare genom orörd vildmark. Grönlands avlägsna terräng erbjuder en surrealistisk upplevelse, där helikoptrar transporterar skidåkare till fantastiska toppar, och varje nedfart är en resa in i hjärtat av arktisk skönhet.

Det är ett sällsynt tillfälle att utforska några av planetens mest orörda snölandskap, vilket gör Grönland till en bucketlist-destination för heli-skiing-entusiaster som söker det ultimata arktiska äventyret.

7. Courmayeur, Italien

Vår andra destination i Alperna med fantastiskt heli-skiing är Courmayeur i italienska alperna. Inbäddat i det majestätiska Mont Blanc-massivet förs skidåkare iväg med helikoptrar för att komma åt exklusiv terräng på hög höjd. Från utmanande korridrorer till vidöppna puderfält, Courmayeurs erbjudanden om heli-skiing är lika olika som de är hisnande.

Den fantastiska bakgrunden av de italienska alperna och Mont Blanc-området bidrar till denna upplevelses tjusning. Det är en blandning av italiensk charm och alpin skönhet, vilket gör Courmayeur till en eftertraktad destination för dem som söker adrenalinpumpande nedfarter i en av Europas mest pittoreska miljöer.

8. Queenstown, Nya Zeeland

Queenstown, ofta kallad "världens äventyrshuvudstad", erbjuder också fantastiska möjligheter till heli-skiing. Queenstown, som ligger på Nya Zeelands södra ö, kan du ta dig fram genom vidöppna puderfält och utmanande alpin terräng.

Närheten till Queenstowns livliga stadskärna gör att du utan problem kan kombinera ditt heli-ski-äventyr med en rad andra aktiviteter, från bungyjump till att utforska Fiordland National Park.

9. Gulmarg, Indien

Gulmarg, som ligger i den indiska delstaten Jammu och Kashmir, har fått ett erkännande som en destination för heli-skiing de senaste åren. Denna stad i Himalaya erbjuder tillgång till otrolig terräng med djupt puder och utmanande nedfarter.

Skidåkare och snowboardåkare kan njuta av spänningen med heli-ski-skidåkning i Pir Panjal-området, som ger en fantastisk bakgrund av snötäckta toppar och vidsträckta skogar. De unika kulturupplevelserna i den här delen av Indien lägger till ett extra lager av rikedom till ditt heli-ski-äventyr.

Till sist

Heli-skiing låter dig utforska några av de mest avlägsna och hisnande bergsterrängerna på planeten. Dessa destinationer erbjuder spännande nedfarter och oförglömliga upplevelser för äventyrliga skidåkare och snowboardåkare, från Alaskas karga toppar till Himalayas orörda puder.

Oavsett om du är en expert som letar efter branta utmanande nedfarter eller en nybörjare som vill ta dina första pudersvängar, har heli-ski-destinationer runt om i världen något att erbjuda varje vinterentusiast. Så om du är redo att ta din skidåkning eller snowboardåkning till nästa nivå och utforska okända backar, överväg ett heli-ski-äventyr på någon av dessa otroliga platser.