Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Boka konferens

Kan det finnas ett bättre ställe att konferera på än i Alperna? Boka din nästa konferens på någon av de högklassiga konferensanläggningarna i Frankrike, Österrike, Schweiz eller Italien och blanda nytta med nöje.

Dina medarbetare kommer få en härlig upplevelse där ni blandar skidåkning i friska luften med diskussioner och övningar. Det går mycket lättare att koncentrera sig när man först fått vara ute och röra på sig i sol och härligt klar alpluft. Lär känna dina kollegor bättre i liften eller på afterskin, allt i avslappnande miljö.

Planering av konferensresa

En konferensresa till Alperna behöver inte bli alltför kostsam. Om ni vänder er till någon av de stora arrangörerna tar de mer än gärna fram en offert till er. Tänk dock på att det går alldeles utmärkt att själv boka er konferensresa. Konferenser är en stor intäktskälla för resebyrån och marginaler på 20 procent är vanligt.

Vill ni spara lite pengar så går det utmärkt att själv kontakta flygbolagen och höra med dem vad det det skulle kosta för er grupp. Ta sedan själva kontakt med några hotell på orten ni vill åka till och hör om de kan hjälpa er med de hotellrum och konferensrum ni behöver. Behöver ni söka hotell på skidorten kan ni göra det här. Om ni vill ha hjälp att ordna aktiviteter eller boka restaurang på plats har hotellen vana av att hjälpa till med kontakter.

Ha i åtanke att en konferensresa på upp till cirka 30 personer är fullt hanterbart för de flesta företag, men blir ni flera kan det börja bli mycket att hålla ordning på, varför en resebyrå kan vara ett bra alternativ trots allt. Förutom att flyg, hotell, transfer osv ska boka är det alltid även en hel del interna förberedelser, t.ex. vilka som ska dela rum och vem som ska ha vegetarisk mat, så i slutändan kan det bli en bra mycket större mängd planeringsjobb än man tänkt sig.

Några förslag på populära konferensdestinationer

Något ni bör tänka på när ni väljer en skidort för er konferens är att alla som åker inte är intresserade av skidåkning. Det är därför viktigt att ni hittar en skidort som erbjuder så mycket mer än bara skidåkningen, t ex spa, shopping, längdskidåkning, vandring mm. Här är några förslag på skidorter som är populära för konferens, självklart finns det massor av fler bra alternativ då Alperna kryllar av skidorter.

  • Bad Gastein - med det populära hotellet Salzburger Hof
  • Chamonix - klassisk fransk skidort som mer är en riktig liten stad, med närhet till flygplatsen i Genève
  • Zermatt - underskön skidort med fantastiska bergstoppen Matterhorn i horisonten
  • Livigno - italienskt skidort som erbjuder så mycket mer än bara skidåkning (skattefri shopping t ex!)