Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Topp 7 bästa snowboardorterna

Bra skidåkning finns över hela världen men var hittar man den bästa skidorterna för snowboardåkning i världen? Här hittar ni i alla fall våra favoriter!

1. Whistler/Blackcomb, Kanada

Att just Whistler hamnar på förstaplats kommer kanske inte som någon överraskning för den kunnige skidåkaren. Whistler brukar generellt placera sig högt på topplistor över bästa skidorterna i Nordamerika och faktiskt hela världen. Men det gäller även snowboarding! Fantastiskt landskap och fina förutsättningar för snowboardåkare. Att något är väldigt bra brukar dock av naturliga skäl locka många åkare, och Whistler är inget undantag: Undvik påsk och jultider, då köerna till lifterna blir mer än lovligt långa.

2. Davos, Schweiz

Schweiz har naturligtvis en uppsjö skidorter att erbjuda, men den som sticker ut vad gäller möjligheter och förutsättningar för snowboarding, är Davos. Utmärkt friåkning utspritt över fem bergsmassiv och två seriösa half-pipes i kombination med direkttåg och bra lokal service, gör Davos till en värdig tvåa på denna lista. Men som vanligt: Undvik storhelger om du vill slippa liftkön.

3. Tignes, Frankrike

I Tignes hittar du fin off-pist-åkning lite överallt, och även om den fantastiskt vackra utsikten över sjön Lac de Tignes störs av osedvanligt fula byggnader, så vägs det upp av både härlig pudersnö och bubblande nattliv. Checka in på Dragon Lodge och samla kraft med en öl i St Jacques innan ni drar vidare till Yorin cafe. Men kom i säng i tid; det finns många backar att hinna med i Tignes.

4. St. Anton, Österrike

Du bör inte komma utpumpad till St. Anton i tankarna att du ska vila upp dig. Nej, här är det full gas som gäller. Off-pist är närmast synonymt med St. Anton och stämningen är generellt god, trevlig och avslappnad. Oftast är klientelet på after-skin mer än lagom toppade (prova exempelvis Crazy Kangaroo), men som man brukar säga i snowboardvärlden: "If you can’t beat them, join them!"

5. Zermatt, Schweiz

Zermatt har en speciell klang som får till och med personer mindre intresserade av skidor att få något drömmande i blicken. Det är helt enkelt en traditionell skidort enligt alla vykortsstandarder, gammaldags med fina små pister genom träddungarna. Är du en hard-core snowboardåkare så kanske du fnyser åt Zermatt, men ge pudret en chans och njut av den oftast perfekta snön som kommer tack vare det geografiska läget.

6. Ruka, Finland

Vår granne i öst, de tusen sjöarnas land, Finland, bjuder på perfekt åkning för nybörjarna i Ruka. Backarna är en smula gropiga och rundande vilket gör dem mindre skrämmande om du tillhör de som står på din snowboard för första gången. Snön är oftast mjuk och puderaktig och om du (mot förmodan) skulle tröttna på att ramla, finns det en mängd andra alternativ att ta till. Varför inte hyra en skoter och dra ut på någon av alla de där tusen sjöarna?

7. Les Arcs, Frankrike

Frankrikes andra placering på denna lista! Massor av fin off-pist och tjock pudersnö gör Les Arcs till en lekstuga för vuxna och barn på snowboard. Stället är lättillgängligt, har en vänlig atmosfär och har en mysig känsla som inbjuder till skön åkning i den varierade terrängen.