Sökalternativ

St Johann, Österrike

St Johann är en familjevänlig skidort som ligger vackert belägen bland de österrikiska Alperna och bjuder på en fantastisk utsikt täckt av snö. Skidorten gränsar till Kitzbühel och har ett stort urval av breda pister som passar de flesta oavsett förkunskaper. Den högsta punkten i detta skidområde hittar du 1604 meter ovanför havet på toppen som kallas Harschbichl, denna kan du nå med hjälp av tre gondoler som rör sig upp på olika sidor av berget. Tar du dig upp hit så hamnar du direkt i utgångspunkten för de flesta av skidortens pister.

Klassisk tyrolsk marknadsstad

Det finns många anledningar till att ta sig till Alperna i Österrike förutom för deras underbara möjligheter av skidåkning. St Johann är nämligen en klassisk tyrolsk marknadsstad som inger medeltida vibbar, och även här får du en snösäker miljö eftersom den ligger på 670 meter ovanför havet. Det är mysigt att strosa runt i denna stad och här kan du skåda utsmyckade byggnader, äta gott på de olika restaurangerna, shoppa i diverse butiker och avnjuta en eller flera välförtjänta after-ski i de olika barerna. Vill du utforska ytterligare så kan du smidigt ta dig vidare till grannbyarna Söll, Ellmau och Kitzbuhel med buss. Dessa platser är perfekt för dagsturer när du känner att du behöver en paus från backarna.

Utsedd till en Top Ski Resort"

St Johann anses ofta som en plats för livsnjutare, mycket tack vare restaurangutbudet. Slå dig ner här och avnjut en god bit mat samtidigt som du är omgiven av häpnadsväckande utsikter och solljus. Det är lätt att fastna flera timmar inne på de olika restaurangerna, men med tanke på hur mycket bergen har att erbjuda så gäller det att inte stanna alldeles för länge. 2017 utsågs St Johann av skiresort.info till en av världens "Top Ski Resort" för skidorter med upp till 60 km pist. Skidorten delar utmärkelsen med 17 stycken andra orter, men toppar listan när det kommer till familjevänlighet och antalet bergshyttor. Att St Johann har mycket att erbjuda är inget som går att undgå, och med skidorter som denna så är det inte konstigt att både nybörjare och vana skidåkare tar sina skidresor hitåt. För dig som reser med familj är detta ett perfekt val, men det är även populärt att åka hit i grupper av vänner för att njuta av livet på ett aktivt sätt.

Hyr utrustning i St Johann

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till St Johann.

Boka skidutrustningen online i St Johann här

Hotell & boende i St Johann

Hos oss hittar ni totalt 192 hotell, lägenheter och stugor/hus i St Johann.
115 boendealternativ
Pris/natt från: 452 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 589 kr
42 boendealternativ
Pris/natt från: 613 kr
33 boendealternativ
Pris/natt från: 1128 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till St Johann